• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić želi novi ugovor prije Mundijala

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić želi prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu da potpiše novi ugovor.

 Sušić želi novi ugovor prije Mundijala Izvor: MONDO

Pape je ostvario istorijski uspjeh sa selekcijom BiH, pa se sada za njegove usluge interesuju klubovi iz Turske i Francuske, koji bi željeli iskusnog stručnjaka da vide na svojoj klupi, piše "Blic".

Ipak, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije ne želi da razgovara sa zainteresovanim klubovima dok sa čelnim ljudima Fudbalskog saveza BiH ne riješi status.

"Normalno je što želim da znam kakav mi je status poslije Brazila. Imam ponude, ali ne želim da pregovaram prije nego što obavim razgovor sa čelnicima FS BiH", jasan je Sušić.

Sušić je uvjeren da "zmajevi" na Mundijalu neće igrati epizodnu ulogu.

"Igrali smo dobro u kvalifikacijama, ali nismo još uspjeli da pobijedimo neku od najjačih selekcija, poput Francuske, Njemačke, Argentine, Brazila ili Engleske. Zbog toga ćemo imati težak zadatak na početku Svjetskog prvenstva, jer igramo protiv jednog od favorita - Argentine", rekao je Sušić i nastavio:

"Mundijal u Brazilu će da pokaže pravu snagu i domete ove selekcije. Najvažnije je da reprezentacija i u narednim kvalifikacijama ostvari kontinuitet dobrih rezultata. Naš najveći problem je što nemamo dugačku klupu jer nam nedostaju kvalitetni fudbaleri".

"Blic" navodi da prvi potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević smatra Sušićev zahtjev opravdanim.

"Normalno je što selektor želi da razgovara prije Brazila, jer to bi unijelo i dodatni mir u svlačionicu. Razgovaraćemo sa Sušićem i to vrlo brzo, a smatram da će njegov status biti riješen do maja. Nema tu šta mnogo da se priča jer su rezultati jedino mjerilo nečijeg rada. Zadovoljni smo rezultatima i mislim da su svi zainteresovani da se Sušiću ponudi novi ugovor. Sad je samo pitanje hoćemo li se naći na istim talasnim dužinama, a ja vjerujem da hoćemo", poručio je Ljubojević.

OSIM
I Ivica Osim smatra da Pape treba da ostane na klupi reprezentacije BiH.

"Tu nema dileme. Sušić je pokazao da zna posao i zbog toga mora da dobije novi ugovor", rekao je nekadašnji predsjednik Komiteta za normalizaciju stanja u FS BiH.

(MONDO, foto: FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC