• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajtedu titula, ako ćemo po tradiciji!

Mančester junajted je vezao tri poraza, a posljednja dva puta kada mu se to dogodilo uspjevao je da osvoji titulu.

 Junajtedu titula, ako ćemo po tradiciji! Izvor: MONDO

Navijači Mančester junajteda moraju dobro da se zamisle i sjete kada je njihov tim izgubio tri vezane utakmice na Ostrvu.

Novogodišnja crna serija još nije okončana i mogla bi da se završi u subotu kada na Old Traford dolazi Svonsi, ekipa koja je "đavole" eliminisala iz FA kupa prije samo nekoliko dana.

Ako Dejvid Mojes, pod uslovom da ostane menadžer do narednog meča, uspije da spremi osvetu "labudovima", navijači Mančester junajteda imaće motiv i bitan razlog da vjeruju da i ove sezone mogu do titule.

Tako kaže tradicija!

Ona u koju Englezi toliko polažu otkriva da je Mančester bio šampion kada je prethodni put doživio tri uzastopna poraza. To se dogodilo u sezoni 2000/2001.

U maju 2001. "crveni đavoli" su izgubili tri vezana duela u Premijer ligi, ali im gubitak bodova nije ništa značio. Derbi Kaunti je slavio na Old Trafordu (1:0), a Sautempton (2:1) i Totenhem (3:1) kao domaćini. Bila su to posljednja tri kola sezone 2000/2001. u kojoj je Junajted ubjedljivo, sa deset bodova više od Arsenala, prvi prošao kroz cilj.

Pamti se i crna serija iz oktobra 1996. godine! Jedva da su navijači, ali i Ferguson to preživjeli. Njukasl je demolirao Mančester 5:0, u sljedećem meču mu je i Sautempton napunio mrežu 6:3, da bi Čelsi na Trafordu trijumfovao 2:1. To su bile utakmice Premijer lige, međutim između poraza od "svraka" i "šesice" Sautemptona, pobeđen je Svindon (2:1) u Liga kupu.

Naravno, i te godine je Ferguson sa svojim pulenima osvojio titulu! Tako je od kada se igra Premijer liga.

Prije formiranja novog takmičenja, u poslednjoj sezoni Prve divizije titulu je osvojio veliki Mančesterov rival - Lids.

I to kako...

"Đavoli" su za samo šest dana, u posljednja četiri kola, izgubili tri prvenstvena meča od Notingema, Vest Hema i Liverpula. Lids je poklon prihvatio oberučke i okitio se trećom titulom u istoriji kluba.

U februaru i martu 2004. godine "đavoli" nisu uspjeli da pobijede na šest uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, tri puta su izgubili, ali su tri meča završena bez pobjednika.

Sada je situacija potpuno drugačija, nema više ser Aleksa Fergusona na klupi, a Dejvid Mojes će biti pod još jačim pritiskom i veliko je pitanje da li će ga izdržati kao i da li će ga vlasnici kluba istrpjeti.

U prvenstvu je Arsenal prilično odmakao, FA kup je već prošlost, a nazire se kraj i na trećem od četiri fronta. Liga šampiona može da bude utjeha...

(MONDO, Foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC