• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajiću i dalje niko nije rekao da odlazi

Fudbaleri Crvene zvezde okupiće se u petak u 10 časova na starom mjestu, u svlačionici podno sjeverne tribine, na početku zimskih priprema.

 Džajiću i dalje niko nije rekao da odlazi Izvor: MONDO

Svi su izgledi - u identičnom sastavu u kojem su se rastali poslije decembarskog dvomeča sa Vojvodinom u Kupu i Superligi Srbije.

Identičnom, s obzirom na to da je mini serija zahtjeva za raskide ugovora na štetu kluba započeta i završena još dok je sezona trajala, pa je tako svima u klubu i prije posljednje utakmice u polusezoni bilo jasno da se na početku priprema 10. januara neće pojaviti Marko Vešović i Marko Mirić (Aleksandar Kirovski je svakako bio na pozajmici u Zemunu).

Tim povodom, u više intervjua, predsjednik kluba Dragan Džajić poručivao je svim ostalim igračima, koji imaju dilemu oko toga da li žele da igraju za Crvenu zvezdu ili ne, da se slobodno jave i prije početka priprema i da će dobiri papire bez tužbe i ostalih procedura.


Do ove večeri, niko se predsjedniku nije obratio sa takvim zahtjevom, što ne znači da se neko neće požaliti neposredno prije ili poslije okupljanja (većina igrača je boravila van Beograda u danima za nama).

Jedan od onih koji su najavili razgovor s predsjednikom je centarfor Abiola Dauda, koji bi u Beograd trebalo da doputuje u srijedu kasno uveče ili u četvrtak u toku dana. On je bio nezadovoljan sumom koja mu je pripala u raspodjeli novca koji su obezbijedili potpredsjednici kluba Slaviša Kokeza i Ivica Tončev neposredno pred Novu godinu.

Zvezdin dug prema Daudi iznosi 90, on je putem menadžera poručio da bi bio zadovoljan i sa pola od toga, ali je dobio oko deset hiljada evra i to ga je učinilo nezadovoljnim uoči puta u Švedsku, a potom i rodnu Nigeriju.

Daudi se ne odlazi ove zime, niti ga u tom smjeru savjetuju agenti, međutim uvijek je neugodna situacija u kojoj strancu, koji pritom ima status startera i bitnog igrača, dugujete novac.

Navijači Crvene zvezde navikli su da svakih pola godine dočekuju i ispraćaju igrače u kolonama, ali to ove zime neće biti slučaj i to dosadašnji tok prelaznog roka potvrđuje. Prvi razlog je besparica, a drugi taj što crveno-bijelima zapravo i nisu potrebna brojna, već konkretna pojačanja.

Nije nemoguće da se do 31. januara i završetka prelaznog roka sve svede na dovođenje jednog štopera i jednog desnog beka i otuda ovaj prividni "zastoj" u kojem mediji 15-ak dana recikliraju jednu istu vijest o pregovorima sa Aleksandrom Lukovićem. Zapravo, pregovori se vode na relaciji Luković - Zenit, gdje će igrač prema sopstvenom priznanju pokušati da izvuče što veću sumu novca zagarantovanu ugovorom koji mu ističe narednog ljeta.

Džajić je, navodno, spreman da sačeka Lukovića do 15. januara i da će se poslije toga okrenuti drugim rješenjima.

S obzirom na to da inače jaku konkurenciju u veznom redu i naročito špicu dodatno pojačava oporavljeni Darko Lazović, sve eventualne kupovine biće vezane za odlaske.

Iako je javnosti i navijačima svakako atraktivnija priča o pojačanjima i odlascima, najveći problem sa kojim se Crvena zvezda trenutno suočava je blokiran račun, što znači da bi u slučaju prodaje nekog igrača i uplate obeštećenja na račun dio novca (ili cijela suma) automatski nestala, odnosno bila proslijeđena potražiocima. I ne samo to... Klub se dugo već suočava sa problemom kod prodaje igrača.

Pored toga što se nije radilo sistemski, odnosno što se određeni igrači nisu svjesno forsirali kako bi bili prodati (pa im je vrijednost rasla, stagnirala i potom padala), postoji i problem sa neisplaćenim zaradama. Priča o Zvezdinoj specifičnoj situaciji sada je već naširoko poznata i zainteresovani klubovi prvo se obraćaju menadžerima sa idejom o raskidu saradnje, pa tek onda, nevoljno, stupaju u pregovore sa klubom.

Logično, i ponude su značajno skromnije od realnih, jer druga strana zna da je Zvezdin prostor za pregovore sužen i da klub gotovo da ne može da kaže: "Ne"!

(Nikola Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC