• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ (U-21): Srbija na EP, opet!

Mlada reprezentacija Srbije i četvrti put zaredom će učestvovati na Evropskom prvenstvu!

 BARAŽ (U-21): Srbija na EP, opet! Izvor: MONDO

Poslije Njemačke 2004, Portugala 2005. i Holandije 2007, nade srpskog fudbala igraće i u Švedskoj, juna naredne godine, pošto su u mečevima baraža sa Danskom slavili dvije minimalne pobjede.

Filip Đorđević u subotu je donio "orlićima" trijumf na gostovanju u Alborgu, dok je u srijedu na stadionu Partizana to učinio Dušan Tadić. On je u 73. minutu završio maestralnu akciju u kojoj su učestvovali još Ljubomir Fejsa i Marko Milinković.

Fejsa je poslije kornera za Dance osvojio loptu duboko na našoj polovini, dao se u trk i na lijevom krilu pronašao Milinkovića. Ovaj je iz prve vratio u sredinu, za agilnog napadača Vojvodine, koji je mirno prihvatio loptu i poslao je ispod istrčalog Hajncea - 1:0!

Uspjeh "orlića" dobija na težini ako se zna da selektor Slobodan Krčmarević u obe utakmice nije mogao da računa na "A" reprezentativce Zorana Tošića i Ivana Obradovića, kao ni na povrijeđene Gojka Kačara i Miralema Sulejmanija.

Pored toga, u revanšu zbog parnih žutih kartona nisu igrali Filip Đorđević i Nikola Petković, pa je prinudno na poziciju lijevog beka morao Nikola Gulan.

Sve to nije smetalo srpskom timu da uspostavi dominaciju i stvori nekoliko odličnih prilika, čak i prije nego što je golman Kasper Šmajhel u 39. minutu dobio crveni karton.

Rade Veljović od centra je išao sam ka golu Danaca, sin legendarnog čuvara mreže Mančester junajteda istrčao je i na oko 30 metara uklizao u noge srpskom napadaču. Pomoćni sudija podigao je zastavicu, a glavni arbitar Sezar Muniz Fernandez naložio Šmajhelu da krene ka svlačionici.

Talentovani golman je u 24. i 32. minutu majstorski zaustavio šuteve Tadića i Nemanje Matića. Prije toga je Tadić, još u devetom minutu, tukao tik pored lijeve stative, dok je poslije kornera u 37. minutu i mlakog udarca Nemanje Pejčinovića lopta izbačena sa gol-linije.

Kada su ostali sa igračem više, srpski fudbaleri su još žešće napali, ali je iz te opsade proistekla samo jedna prava prilika. Matić je minut prije kraja poluvremena šutirao pod pritiskom trojice čuvara, a rezervni golman Hajnce uspio da spriječi promjenu rezultata.

U nastavku se Srbija neočekivano povukla, čekajući priliku da iz kontre zada presudni udarac. Takav pristup umalo nam se osvetio, kada je "rezervista" Nilsen u 60. minutu probio odbrambenu liniju "orlića" i sa desetak metara iskosa umalo pogodio mrežu Brkića.

Šest minuta kasnije Tadić kao da je najavio sopstveni hitac u metu, kada je sa desne strane ušao u kazneni prostor, oslobodio se čuvara i onda ljevicom gađao suprotni ugao. Lopta je poslije prelijepog šuta došla samo do stative, ali Dancima svejedno nije bilo spasa...

Utakmicu je prema zvaničnoj informaciji pratilo 7.117 gledalaca, ali je subjektivni utisak izvještača iz Humske 1 da ih je bilo gotovo deset hiljada.

Veliki uspjeh srpskog fudbala i lijepa uvertira za gostovanje srpskih najboljih fudbalera u Beču!

SRBIJA: Brkić, Jovanović, Tomović, Pejčinović, Gulan, Fejsa, Smiljanić, Matić (od 74. minuta Petrović), Milinković, Veljović (od 85. Perić), Tadić (od 89. Bogdanović).

DANSKA: Šmajhel, Jakobsen, Jorgensen (od 74. minuta Vestergard), Trost, Lumb, Kristensen, Gjesing, Jensen (od 39. Hajnce), Lange, Šene, Pedersen.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC