• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paunović za MONDO: U Evropi i na proljeće

Napadač Partizana Veljko Paunović ljetos se poslije 13 godina vratio u klub u kojem je počeo da "pika" fudbal kao dječak.

 Paunović za MONDO: U Evropi i na proljeće Izvor: MONDO

Paunović u razgovoru za MONDO otkriva da je u 31. godini doživio najljepši trenutak u bogatoj karijeri. Bilo je to u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je u 12. minutu glavom zatresao mrežu Fenerbahčea, za vođstvo Partizana od 1:0 i delirijum na stadionu.

"To mi je u dosadašnjoj karijeri najljepši trenutak. Kada sam igrao u Partizanu sa 17 godina, nisam osjetio važnost jedne takve utakmice. Nisam imao osjećaj da se na terenu nešto od mene očekuje, a da ja, pred takvom publikom, odgovorim na pravi način. Poznato je da sam u Partizanu odrastao, a ljubav prema klubu osjećam na isti način kao kada sam bio klinac", rekao je Veljko Paunović.

Partizan se nije domogao evropske elite, ali kuca na vrata početak Lige UEFA, u kojoj je žrijeban u možda i najtežu grupu - sa Seviljom, Štutgartom, Sampdorijom i Standardom. Cilj je ipak osvajanje jednog od prva tri mjesta.

"Plasman u narednu fazu je cilj koji smo postavili. Želimo nešto da napravimo u Ligi UEFA i da prezimimo u Evropi. Bitno je da održimo formu sa početka sezone. Atmosfera je sjajna, rezultati su, za sada, odlični. Tokom sezone je teško održati takav ritam, ali nikako ne smijemo da se opustimo", kaže popularni Paun, koji se oporavio od povrede i ponovo konkuriše za mjesto u timu.

Crno-bijeli će na svom stadionu dočekati Sampdoriju i Standard, a gostovaće Sevilji i Štutgartu. Koliko je dobro što u Beograd dolaze baš italijanska i belgijska ekipa?

"Daćemo sve od sebe na utakmicama protiv Sampdorije i Standarda i cilj nam je da iz njih izvučemo svih šest bodova. Neće biti lako, ali taj plan smo zacrtali i mislim da imamo sve što je potrebno da ga ispunimo. Sampdorija i Standard su ekipe protiv kojih možemo da očekujemo pobjede na našem terenu i mislim da nam je žrijeb, sa te strane, bio naklonjen".

Paunović je iz Partizana otišao u Atletiko Madrid 1995. godine, kada još nije bio punoljetan. Po povratku ističe da je zadovoljan stanjem u kojem je zatekao klub.

"Mislim da je stanje u klubu bolje nego kada sam otišao. Postoji još prostora da se stvari poboljšaju, ali sveukupno je atmosfera dosta dobra. Svi u klubu su ambiciozni, žele napredak i zadovoljan sam zbog toga".

Uvijek postoji nedoumica kod mladih igrača, kada je vrijeme da se ode u neku jaču ligu. Da li mislite da ste napravili grešku što ste otišli iz Partizana sa samo 17 godina?

"Sa jedne strane, mislim da sam otišao prerano. Nikome ne bih preporučio da ide tako mlad van zemlje. Sa druge strane, morao sam da se mnogo trudim, tako da sam generalno zadovoljan onim što sam postigao. Mislim da sam izabrao teži put, ali ne kukam zbog toga", konstatuje Paunović, koji je igrao i za Marbelju, Majorku, Tenerife, Hetafe i Almeriju u Španiji, ali i njemački Hanover i ruski Rubin iz Kazanja.

U kojoj mjeri se Partizan može porediti sa španskim, njemačkim i ruskim ekipama?
"Šampioni tih zemalja su u ovom trenutku na višem nivou. Mislim da je Partizan prije nekoliko godina počeo planski da radi, da se priprema i podiže nivo rada, tako da očekujem da će se u bliskoj budućnosti uspješno nositi i sa takvim klubovima. Još nismo na nivou španskih, njemačkih, pa i ruskih klubova, prije svega organizaciono. Nemamo još kredibilitet u Evropi da možemo da se nosimo sa njima, ali Partizan ozbiljno radi na tome. To je proces koji može da potraje, ali činjenica da se krenulo tim putem je već pozitivna stvar", objašnjava strijelac dva gola za Partizan ove sezone.

U šampionatu Srbije Partizan nema milosti. Sa bodovnom prednošću kakvu je stvorio u prvih sedam kola, mnogi kažu da je već sada prvenstvo odlučeno.

"Ne mislim tako. Mnogima izgleda da su stvari odlučene, jer su Partizan i Zvezda uvijek ti koji idu na titulu, a mi im bježimo 13 bodova... Ali još je rano da se bilo šta slavi. Bila bi velika greška kada bismo potcijenili ostale ekipe u šampionatu, prije svega Vojvodinu, ali i Borac i Napredak. Prvenstvo je dugo i svako opuštanje moglo bi da dovede do toga da se naša prednost istopi".

Poznato je da u sportu teže uspijevaju djeca slavnih roditelja. Da li ste kao sin Blagoja Paunovića, legendarnog fudbalera Partizana, ikada imali problema zbog prezimena?

"Ja sam karijeru izgradio u Španiji. Tamo mog oca ne poznaju, zbog čega sam morao kvalitetom i radom da se dokazujem na svakoj utakmici. U inostranstvu sam ostao 13 godina i mislim da to nešto govori. Slavno prezime mi nije bilo teret ni na početku karijere, jer sam kao dijete stigao u Partizan, a onda sam ga napustio veoma rano. Klub je uvijek bio pravedan, igrao sam kad sam bio bolji i zasluživao šansu".

(Nemanja Babić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC