• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić konkuriše za Zlatnu loptu

Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić nalazi se u konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte 2008, koju dodijeljuje "Frans fudbal".

 Vidić konkuriše za Zlatnu loptu  Izvor: MONDO

Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić nalazi se u konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte 2008, prestižnog priznanja za najboljeg fudbalera Evrope u izboru "Frans fudbala".

Za razliku od odbrambenog fudbalera Mančester junajteda, na spisku potencijalnih kandidata neće biti nekoliko velikih imena.

Tijeri Anri i Ronaldinjo nisu među nominovanima, baš kao ni bivši osvajači Zlatne lopte Fabio Kanavaro i Andrej Ševčenko

Anri, koji je imao tešku sezonu u Barseloni, ali i sa reprezentacijom Francuske zabilježio loš rezultat na EP u Austriji i Švajcarskoj, kada su eliminisani u grupnoj fazi takmičenja, nije ušao u najuži izbor od 30 kandidata za prestižnu nagradu, prvi put poslije 1999. godine.

Fudbaler Milana Ronaldinjo, koji je nagradu osvojio 2005. godine, takođe nije na listi zbog loše sezone u Barseloni i malog broja odigranih utakmica.

"Ovo je očekivano, pošto prošle sezone nisam odigrao mnogo utakmica", rekao je Ronaldinjo u izjavi za francusku televiziju TF1.

U konkurenciji se nalazi 30 igrača, umjesto 50, koliko je do sada bilo nominovano.

Na spisku su Emanuel Adebajor, Serhio Aguero, Andrej Aršavin, Mihael Balak, Karim Benzema, Đanluiđi Bufon, Iker Kasiljas, Kristijano Ronaldo, Didije Drogba, Samjuel Eto, Sesk Fabregas, Kaka, Fernando Tores, Stiven Džerard, Zlatan Ibrahimović, Frenk Lampar, Lionel Mesi, Pepe, Frank Riberi, Vejn Runi, Markus Sena, Serhio Ramos, Luka Toni, Edvin Van der Sar, Rafael Van der Vart, Rud Van Nistelroj, Nemanja Vidić, David Vilja, Ćavi i Juri Žirkov.

Na ovogodišnjoj listi nalazi se samo jedan Brazilac, fudbaler Milana Kaka, koji je prošle sezone osvojio trofej.

Zlatna lopta najboljem fudbaleru Evrope, kojeg biraju 96 novinara iz cijelog svijeta, biće dodijeljena 2. decembra.

Prestižno priznanje tri puta su osvajali Johan Krojf, Mišel Platini i Marko van Basten, a dva puta su dobitnici bili Ronaldo, Karl Hajnc Rumenige, Kevin Kigen, Franc Bekenbauer i Alfredo di Stefano.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC