• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslimović: Zreli smo za Mundijal!

Napadač PAOK-a Zlatan Muslimović uvjeren je da će reprezentacija BiH igrati na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi.

 Muslimović: Zreli smo za Mundijal! Izvor: MONDO

Muslimović je za četu Miroslava Blaževića odigrao dvije utakmice, upisao ukupno 115 minuta i za to vrijeme postigao tri pogotka. Bolji od njega su jedino David Vilja (Španija), Vesli Sonk (Belgija) i Vejn Runi (Engleska), koji su postigli po dva gola više, te grupa igrača sa po četiri gola među kojima je i Edin Džeko.
Međutim, svi oni su imali znatno veću minutažu, pa bi se moglo reći da je Muslimović najkorisniji fudbaler dosadašnjih kvalifikacija.

"Ekipa koja osvoji najviše bodova u gostima igraće u Južnoj Africi. Takođe, jedan od faktora biće i naš stav prema igri i protivnicima. Moramo da izazivamo sreću kako bi ona došla na našu stranu, a to možemo samo radom i maksimalno ozbiljnim pristupom treninzima i utakmicama, bez obzira protiv koga igramo" , izjavio je Muslimović za "Nezavisne novine".

Prema Muslimovićevim riječima, nimalo mu nije smetalo što je sa klupe ušao protiv Jermenije, što su pokazala i njegova dva gola. BiH je po njemu, dokazala kvalitet u ova četiri kola.

"Izgubili smo od reprezentacija iz samog evropskog i svjetskog vrha. Ipak, mnogo smo naučili iz mečeva protiv Španije i Turske. Na kraju smo zadovoljni onim što smo do sada uradili. Najbitnije je da sve štima, da smo svi kao jedan, a naše zajedništvo se može vidjeti i iz aviona. Smatram da je to prvi preduslov za uspjeh", dodao je Muslimović.
Muslimović smatra da je BiH zrela da napokon ode na veliko takmičenje.

"Jako smo zreli.! Kompleksni sa svih strana. Istina, nedostaje nam malo finesa, a to je prije svega uigranost. Vjerujem da ćemo kroz prijateljske utakmice do marta otkloniti i to. U posljednjem meču s Jermenima, ali i u susretima sa Turskom, Estonijom i Španijom na terenu smo demonstrirali neke stvari koje se mogu vidjeti samo u svjetskim klubovima. Bitno je da nastavimo u ovom tempu jer se napredak osjeti iz utakmice u utakmicu", zaključio je Banjalučanin, koji je internacionalnu karijeru gradio u italijanskim klubovima.
Između ostalih, nastupao je za Udineze, Parmu, Peruđu i Atalantu, dok je u dresu BiH odigrao 16 mečeva i postigao 12 golova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC