• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Povratak fudbalu previše riskantan

Iako se u potpunosti oporavio od moždanog udara bivši selektor Jugoslavije Ivica Osim odbacio je mogućnost da se vrati među trenere.

 Osim: Povratak fudbalu previše riskantan Izvor: MONDO

Osima, koji je do novembra prošle godine vodio Japan, mediji u “zemlji izlazećeg sunca” povezivali su sa klubom Konsadole Saporo, ali proslavljeni bh. stručnjak smatra da bi njegov povratak na fudbalski teren bio previše riskantan.

“Volio bih da ponovo budem trener, ali se ljekari vjerovatno ne bi složili s tim. Bio bi to veliki rizik za mene i moju porodicu“, rekao je Osim nakon dolaska u Japan gdje će se sa tamošnjim ljekarima konsultovati o daljem toku rehabilitacije.

“Lijepo je ponovo biti ovdje i to zdrav, nedostajao mi je Japan”, dodao je Osim.

Ivica Osim je u julu prošle godine tokom utakmice Japan – Australija, u kojoj je Japan pobijedio nakon izvođenja jedanaesteraca, otišao u svlačionicu, a medijima je kasnije rekao da nije mogao gledati jedanaesterce “jer bi to bilo loše za njegovo srce”.

“Ne želim umrijeti dok sam trener japanske reprezentacije, želim umrijeti u svom rodnom gradu – Sarajevu“, rekao je tada Osim.

Nekoliko mjeseci kasnije Osim je doživio moždani udar u svom domu u Tokiju gledajući TV prenos utakmice engleske Premijer liga, a njega je na mjestu selektora Japana naslijedio Takaši Okada.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC