• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA UEFA: (I)talijani odnijeli bodove u Đenovu

Partizan - Sampdorija 1:2.

 LIGA UEFA: (I)talijani odnijeli bodove u Đenovu Izvor: MONDO

Naivnost puta neiskustvo, puta nedostatak sreće i poslije prvog kola u Grupi C Lige UEFA crno-bijeli iza znaka jednakosti imaju - nulu.

Italijani bez "I" na početku, u Đenovu idu pjevajući, a za tri boda mogli bi da kažu i - hvala.

Jedna greška momka koji se igrom slučaja obreo na terenu u drugom poluvremenu, prethodila je drugom golu Mazarijevog tima, poslije kojeg je "katanaćo" zaključao gol gostiju i srca navijača Partizana...

Tim koji u sedam kola Serije A nema pobedu, već samo četiri boda iz toliko remija, nije bio bolji od osvajača srpske duple krune. Nažalost, taj utisak neće se vidjeti u tabeli Grupe C, gdje je iste večeri Sevilja sa 2:0 pobijedila Štutgart.

Počelo je sa mnogo energije i strasti, a već u petom minutu slobodnjak sa 25 metara, koji je izveo kapiten Sampdorije Antonio Kasano izazvao je uzdahe u Humskoj. Mnogi su pomislili da je gol, ali je lopta zatresla spoljni dio mreže.

Partizan je odgovorio pas igrom iz koje su bili izuzeti samo mladi štoperi Milan Jovanović i Srđa Knežević. Lopta je išla od noge do noge, Žuka, Fejsa, Paunović, Fejsa, centaršut ka Dijari, koji između dvojice čuvara nije uspio da pošalje loptu ka golu protivnika.

Ipak, to se svidjelo navijačima, a Valter Mazari dobio je informaciju da će crno-bijeli u četvrtak uveče - napadati!

Ali... Mazari je imao svog aduta.

Da je đavo i van terena, ali važnije na njemu, Antonio Kasano potvrdio je u 21. minutu. Okrenut leđima golu, iskosa sa desne strane, zavrnuo je loptu kroz noge Marku Jovanoviću, ušao u šesnaesterac crno-bijelih, poslao pas po zemlji ka bijeloj tački, gde je bio Đenaro Delvekio...

Vezista vicešampiona Evrope u sezoni 1991/1992 trapavo je šutirao, a lopta je pala pravo na petu snažnom Emilijanu Bonacoliju. Sa tri, četiri metra od gol linije napadač je natovaren Ivanom Stevanovićem na leđima, samo ćušnuo fudbal u nebranjenu mrežu - 0:1.

Gol Italijana zatekao je sve, ali kako nije stala pesma Grobara na tribinama, tako nije stao ni Partizan na terenu.

Žuka je od tog trenutka još jače ulazio u duele na sredini, protivnike slao na travu, a loptu već mehanički ka Moreiri, koji je imao tri opcije: Tošića, Paunovića i Dijaru. Na bokovima je bilo mjesta i za Stevanovića i Obradovića, ali je najbolju priliku Partizan stvorio kroz sredinu.

Naviknut na ulogu asistenta, Moreira se nije snašao oči u oči sa golmanom Lukom Kastelacijem u 26. minutu. Stevanović je uposlio Žuku, a ovaj Moreiru iz prve izbacio pred gol Sampdorije.

Doktor Mo, umjesto da sa sedam metara iskosa sa desne strane "obrije" po lopti i oproba golmana, odlučio je da uposli Dijaru na petercu, ali odbrana gostiju to nije dozvolila.
Propala je, do tog trenutka, najbolja prilika za srpski tim, ali su fudbaleri Slaviše Jokanovića nastavili da grade igru i prilike.

Crno-bijeli su imali inicijativu, ali je narednu šansu imala Sampdorija.

Antonio Kasano je u 34. minutu sa pristojne udaljenosti oprobao Božovićevu pozornost, a u istom minutu na drugoj strani, Lamin Dijara oprobao je koliko glasni mogu da budu Grobari...

1:1!

Moreira je proigrao Dijaru, koji se nalazio okrenut leđima golu na 30 metara od njega. Ono što je Senegalac uradio potom, repriziraće se mnogo puta. Trojicu čuvara je izbacio jednim potezom, istrčao sam pred Kastelacija i hladnokrvno učinio da provri krv u žilama svakome ko navija za Partizan.

Izjednačenje nije odbilo crno-bijele od namjere da postignu još jedan gol.

U 40. minutu, Fejsa i Tošić pokazali su da znaju s loptom, ali je poslije nekoliko lažnjaka obojice uslijedio mlak udarac Fejse po sredini gola.

I, onda najglasniji uzdasi u prvom poluvremenu...

Dijara je poslao pas dug 30 metara ka šesnaestercu Sampdorije gdje je potpuno sam, neometan bio najiskusniji u crno-bijelom, Veljko Paunović, ali je njegov volej lijevom nogom iz neposredne blizine otišao ka tribinama. Bio je to težak udarac, ali da ga je Paun bolje izveo Kastelaci teško da bi imao kad da reaguje.

Nije Partizan dao drugi gol prije odmora, a jako malo je nedostajalo da primi... Samo je požrtvovani start Stevanovića spriječio Bonacolija da iskosa sa lijeve strane drugi put zatrese mrežu.

Šutu strijelca prvog gola prethodila je prava minijatura inspirisanog Kasana, koji je loptu primio na polovini terena i onda trzajem tijela izbacio dvojicu čuvara, stvorivši odjednom situaciju "tri na tri".

Spriječio gol, povrijedio se i...

Stevanović je spriječio gol, ali se tom prilikom i povredio tako da se nije ni vraćao na teren u drugom poluvremenu. Umjesto njega, u igru je ušao odnedavno punoljetni Aleksandar Miljković i upravo je taj mladić napravio grešku, iz koje je u 55. minutu Sampdorija došla do drugog gola.

Stankevičijus je sa desnog boka poslao jednu "bunar" loptu ka šesnaestercu Partizana, a da ista bude opasna po gol Božovića pobrinuo se Miljković, koji je glavom praktično asistirao Deseni.

Mladi reprezentativac Italije je, nalik Kasanu kod prvog gola, u jednom potezu izbacio iz igre Jovanovića i sa deset metara, neometan, pogodio gol i rekao - hvala. Nisu se fudbaleri ni rastrčali u nastavku, a na semaforu je pisalo 1:2.

Prije nego što je lopta peti put stigla na centar, Jokanović je iz igre izveo neprimjetnog Paunovića i ubacio igrača koji je postigao gol protiv sva tri dosadašnja protivnika u Evropi: Intera iz Bakua, Fenerbahčea i Temišvara. Zadatak da razdrma tim i raširi zgusnutu odbranu Sampdorije dobio je Miloš Bogunović.

Kako se nije mnogo toga promijenilo, Jokan je deset minuta kasnije iz igre izveo Fejsu, a ubacio Đorđa Lazića, ali se na sljedeću pravu priliku čekalo do 85. minuta, kada je odbijenu loptu iz kaznenog prostora Sampdorije prvo na grudi, a potom na ljevicu primirio Žuka. Parabolu je zaustavio Kastelaci.

U međuvremenu, u 62. minutu, Mazari je izveo Kasana i ubacio Belućija, što je bio jasan znak da će italijanski stručnjak u poslednjih pola sata od svojih igrača tražiti dve stvari: odbranu i kontranapade. Nerijetko se Sampdorija u finišu meča branila sa jedanaestoricom, a poslije jedne kontre Đenovljana u 76. minutu Božović je morao da se ispruži koliko je u stanju da bi zaustavio udarac rezerviste Samarka.

Posljednju priliku da izbegnu prvi poraz na svom stadionu ove sezone, crno-bijeli su imali u trećem minutu nadoknade, kada je Dijara pokušao iz poluvoleja sa lijeve strane da postigne drugi gol na meču, koji bi možda i srušio stadion, ali je lopta otišla suviše ulijevo za ozbiljan udarac.

Prije Batistinog posljednjeg zvižduka, Zoran Tošić je prvo oboren, a potom loše izveo slobodan udarac sa desne strane, dok je loptu pred golom Kastelacija čekao njegov kolega Božović.

Ipak, ništa!

Htjeli su pobjedu crno-bijeli, a doživjeli su poraz na trećem nastupu u Ligi UEFA. Prve godine bila je pobjeda, potom remi sa Livornom, a sada nula poslije prve, od dve utakmice u Humskoj. Ne sluti na dobro...

Fotogaleriju sa meča Partizan-Sampdorija pogledajte OVDJE

STRIJELCI: Dijara u 34. minutu za Partizan, a Bonacoli u 21. i Desena u 55. minutu sa Sampdoriju. STADION "Partizan". GLEDALACA: 30.000. SUDIJA: Lusilio Batista (Portugal). ŽUTI KARTONI: Obradović - Lukini.

PARTIZAN: Mladen Božović - Stevanović (od 46. Miljković), Knežević, Jovanović, Obradović - Fejsa (od 66. Lazić), Žuka, Moreira - Tošić, Paunović (od 56. Bogunović) - Dijara.

SAMPDORIJA: Kastelaci - Lukini, Frančeskini, Botineli, Cigler - Stankevičijus, Akardi, Delvekio (od 73. San Marko), Desena - Kasano (od 62. Belući), Bonacoli (od 87. Fornaroli).

GRUPA C

REZULTATI 1. KOLA

Sevilja - Štutgart 2:0 (2:0)
/Romarik 15, Renato 16/

Partizan - Sampdorija 1:2 (1:1)
/Dijara 34 - Bonacoli 21, Desena 55/

Slobodan je bio Standard iz Liježa.

U 2. kolu, 6. novembra sastaju se: Štutgart - Partizan i Standard - Sevilja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC