• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi žele i Mundijal

Poslije sjajno organizovanih Ljetnih olimpijskih igrara Kinezi žele organizaciju Svjetskog prvenstva u fudbalu.

 Kinezi žele i Mundijal  Izvor: MONDO

Nakon što su oduševili kao organizatori Ljetnjih olimpijskih igara Kinezi su izrazili želju da budu domaćini i samita najboljih reprezentacija planete u "najvažnijoj sporednoj stvari".

Kineska fudbalska asocijacija (CFA), potvrdila je, naime, da je zainteresovana za organizaciju Svjetskog fudbalskog prvenstva 2018. ili 2022. godine.

Do sada kandidaturu za domaćinstvo Mudnijala 2018. godine najavile su Holandija i Belgija koje žele da zajednički organizuju šampionat, kao i Engleska, SAD, Meksiko, Španija i Australija.

"Još razmišljamo da li da podnesemo kandidaturu, ali je izvjesno da smo zainteresovani. Bilo bi sjajno da naša zemlja ugosti najbolje fudbalere svijeta. Fudbalski poklonici u Kini to već dugo priželjkuju", izjavio je portparol kineske fudbalske ascojiacije Dong Hua uz opasku da je Kina već sada spremna za organizaciju takvog događaja kada je reč o infrastrukturi.

Peking trenutno ima dva stadiona koja zadovoljavaju stroge kriterijume FIFA za organizaciju Mudnijala – arenu "Ptičje gnezdo" (kapacitet 80.000 mesta), i tzv. "Radnički stadion" (64.000).

Za potrebe Olimpijskih igara preuređeni su stadioni u Šangaju (56.000), Tjanđinu (54.000), Šenjangu (60.000) i Kinhuangdau (31.000), dok su na prošlogodišnjem svjetskom fudbalskom prvenstvu za žene koji je organizovala Kina utakmice igrane na stadionima u Čengduu (42.000), Hangžuu (51.000) i Vuhanu (60.000).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC