• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Imamo ekstra napad!

Selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević oduševljen je pobjedom nad Slovenijom (4:3) u Mariboru, a posebno igrom napadača.

 Ćiro: Imamo ekstra napad! Izvor: MONDO

"Sretan sam zbog trijumfa jer će nam uliti dodatno samopouzdanje pred nastavak kvalifikacija za Mundijal i susret sa Belgijom. Uvjeren sam da ćemo u te utakmice ući psihički totalno stabilni. Hvala igračima što su mi poklonili pobjedu za 100 nastup u ulozi selektora ", izjavio je Blažević.

Prema njegovim riječima, posebne zasluge za pobjedu u "Ljudskom vrtu" pripadaju napadačima selekcije BiH.

"Mi imamo vrhunske napadače i oni su najzaslužniji za naš uspjeh u Sloveniji. Naravno, čestitke zaslužuje cijela ekipa, iako ću pojedince malo kritikovati u četiri oka. Hvala i navijačima, stvarno nisam očekivao ovoliku podršku", dodao je Ćiro pohvalivši na kraju i protivnike.

"Slovenija je pokazala karakter, i kod 4:1, su bili blizu izjednačenja. Nadam se da ćemo se družiti na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi".

Njegov kolega sa klupe "zmajčeka", Matjaž Kek čestitao je pobjedu gostima, složivši se da je presudila ekstra klasa napadača BiH.

"U duelu naših stopera i vaših napadača, bez sumnje, bolji su bili igrači BiH. To je presudilo pobjednika utakmice. Možda je i dobro što smo izgubili uoči nastavka kvalifikacija. Žao mi je zbog poraza, ali uočio sam mnoge slabosti u našoj igri koje ćemo morati da otklonimo do proljeća", rekao je Kek.

Slovenci ni poslije 18 utakmica sa selekcijama bivše Jugoslavije nisu osjetili slast pobjede, dok protiv BiH imaju negativan skor od tri poraza iz isto toliko utakmica.

"Očigledno, prati nas loša sreća protiv reprezentacija sa prostora bivše države. Ipak, tu tradiciju ćemo u budućnosti sigurno srušiti", podvukao je slovenački selektor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC