• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poledica: Prijaviću FSS kod UEFA!

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog najavio je da će protiv odluke Odbora za hitna pitanja podnijeti prigovor UEFA, koja brani miješanje države u sporove.

 Poledica: Prijaviću FSS kod UEFA! Izvor: MONDO

Presedan koji je Fudbalski savez Srbije (FSS) napravio u slučaju Čukaričkog, kada mu je dozvolio da njegov privremeni račun deponuje sredstva koja duguje i nastavi takmičenje u nacionalnom prvenstvu, može da bude veoma opasan za domaći fudbal, izjavio je u petak na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru Tanjuga nekadašnji prvotimac tog kluba Mirko Poledica.

U razgovoru sa novinarima 30-godišnji sportista je podsjetio da je on već dobio spor pred Arbitražnom komisijom FSS i da je Čukarički priznao legitimitet tog organa tako što je isplatio manji dio obaveze, kao i da taj klub igra zvanične utakmice iako je, zbog tog slučaja suspendovan još prije sedam mjeseci.

Klub sa Banovog Brda pokrenuo je nedavno, kako je rekao njegov advokat Vladimir Bojović, spor protiv Poledice pred Drugim opštinskim sudom, koji prema Statutu FSS nije nadležan.

"Odlukom Odbora za hitna pitanja FSS je omogućio Čukaričkom da nastavi takmičenje iako taj klub nije ispoštovao odluku Arbitražne komisije. To može da predstavlja opasan presedan po srpski fudbal, zato što je FSS odlukom o deponovanju sredstava na privremeni račun organizacije omogućio Čukaričkom da nastavi proces pred građanskim sudom, što je u potpunoj susprotnosti sa stavovima FIFA i UEFA", kazao je Bojović.

On smatra da se na taj način otvara prostor svakome ko je nezadovoljan odlukom fudbalskih organa da pravdu traži pred građanskim sudovima, "čime će odluke FSS izgubiti svaki smisao".

"Odbor za hitna pitanja, takođe, nije nadležan. Odluku tog tijela možemo da tumačimo samo kao način da se prolongiraju i izbjegnu obaveze dok, Drugi opštinski sud ne donese presudu. Mi ne priznajemo tu odluku, za nas je spor završen prije deset mjeseci i tražićemo da se presuda sprovede u djelo", smatra Bojović.

Poledica je rekao i da će protiv odluke Odbora za hitna pitanja podnijeti prigovor UEFA, koja se, kako je istakao, najrigoroznijim mjerama bori protiv uplitanja građanskih sudova u nadležnosti nacionalnih fudbalskih organizacija.

On je izjavio da je FSS poslednjih dana pokrenuo kampanju protiv njega i da je on na meti zbog najave da će organizovati Sindikat fudbalera.

"Zbog ovakvih situacija fudbal više neću igrati. Zato želim da promijenim nešto i radim na stvaranju Sindikata. Dobio sam podršku igrača i javnosti i vjerujem da ćemo njegovim formiranjem mnoge stvari pokrenuti u pozitivnom smjeru" istakao je Poledica.

On je najavio da će osnivačka Skupština Sindikata biti održana polovinom decembra i da je već više od 60 fudbalera najavilo da će mu pristupiti.

Zbog toga što Poledici nije isplatio dug od 72.000 evra, Čukaričkom nije dozvoljeno da odigra prvenstvenu utakmicu sa Radom prošlog vikenda, koja je registrovana pobjedom Rada od 3:0.

(Tanjug/MONDO Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC