• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Damjanović najbolji u Mariboru!

Selektor reprezentacije BiH Miroslav Blažević analizirao je utakmicu protiv Slovenije (4:3) osvrnuvši se na pozitivne, ali i negativne strane.

 Ćiro: Damjanović najbolji u Mariboru! Izvor: MONDO

Blažević je kao najboljeg igrača izdvojio veznjaka ruske Luč Energije iz Vladivostoka Darija Damjanovića (na slici), koji je, silom prilika, prvi put igrao komandanta odbrane BiH.

"Najveća satisfakcija ove utakmice je Dario Damjanović. On je čovjek koji nikada ne kaže ne. Svima je bila milina gledati kako je igrao, rutinski, kao da mu je ovo 100. nastup na toj poziciji", izjavio je Ćiro za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, pozitivne strane susreta u Mariboru bile su zajedništvo i odlična atmosfera.
"Kada smo postizali golove, jednako su se radovali svi, igrači s klupe i oni koji su ih postizali. Pokazatelj toga je asistencija Salihovića za Ibiševića za postizanje četvrtog gola. Mogao je Salihović sam postići gol, ali je dodao Vedadu da ubaci loptu u mrežu. To je neponovljivo", rekao je Blažević.

Nije krio ni slabosti. Prst je uperio na golmana Gorana Brašnića.

"Nisam bio zadovoljan u prvom poluvremenu. Slao je pogrešne impulse. Umjesto da degažira loptu, davao ju je stoperima i tako ih nepotrebno trošio. Dalje, slabi smo bili u skok-igri. Samo je Ibričić bio niži u četiri ili pet takvih prilika".

O Nikoli Mikeliniju, debitantu iz tuzlanske Slobode, koji je skrivio oba penala, nije želio da priča u negativnom kontekstu. Njegove greške pripisao je neiskustvu i fizičkoj nepripremljenosti.

"Počeo je odlično, ali je, kako je vrijeme odmicalo, ostajao bez daha. Bez čorbe se ne može naprijed. Prvo staneš pa padneš. Gubitak svježine mogao nas je koštati pobjede. Bili smo deficitarni u energiji. Da mi je mjesec sa njima, letjeli bi po terenu. Zvjezdan Misimović je gospodario terenom, ali je imao dosta praznog hoda. Muratović je krenuo fantastično, ali je i on pao. S druge strane, Slovenci nisu pali i zato su zamalo stigli do remija. Bili su svježiji, žustriji, a to ne smijemo sebi dopustiti", podvukao je Blažević.

Protiv Slovenije prvi nastup, osim Mikelnija, upisali su Ermin Zec i Zdravko Šaraba, koga je posebno pohvalio selektor.

"Malo je igrao, ali mi se dopao Šaraba. Pokazao je dominaciju u vazduhu, a ima tu lijevu nogu kojom smireno djeluje. Ne nabija loptu. Od trojice debitanata, on je pokazao najviše", smatra Blažević, koji je u "Ljudskom vrtu" 100. put vodio nacionalnu selekciju.

Blažević je u karijeri sjedio na klupama Švajcarske, Hrvatske, Irana i sada BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC