• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti ponizio Arsenal, kiks vodećih

Fudbaleri Arsenalaubjedljivo su poraženi od Mančester sitija 3:0, a vodeći dvojac Čelsi-Liverpul osvojio samo po bod protiv Njukasla, osnosno Fulama.

 PREMIJER: Siti ponizio Arsenal, kiks vodećih Izvor: MONDO

Nakon poraza od Aston Vile na Emirejtsu u prošlom kolu ekipa Arsena Vengera u subotu je doživjela i drugi poraz zaredom, a bolji je bio Mančester siti - 3:0.

„Tobžije“ su se držale dobro do posljednje minute prvog dijela, kada Ajrlend uz malu pomoć Arsenalove odbrane u kojoj nije bilo kapitena Galasa (odlukom Vengera odstranjen iz ekipe zbog kritikovanja saigrača) dovodi Siti u vođstvo.

„Građani“ su u drugom dijelu krenuli još ofanzivnije i već nakon deset minuta na semaforu je bilo 2:0, kada je Robinjo odličnim lob udarcem sa ivice šesnaesterca završio kontranapad domaćina.

Niklas Bendtner mogao je samo pet minuta kasnije smanjiti prednost Sitija, ali njegov udarac sa pet metara odbranio je Džo Hart.
Strijelac drugog pogotka Robinjo imao je priliku da možda i do het-trika, ali mu je u drugom poluvremenu prvo poništen pogodak zbog (sumnjivog) ofsajda, a desetak minuta prije kraja njegov šut nakon što je predriblao Almuniju sa metar od gola rašišćava Đuru.

Isti igrač krivac je za treći pogodak Sitija. U sudijskoj nadoknadi Francuz je oborio Staridža koji sam izvodi jedaneseterac i pogađa za peti poraz Arsenala nakon kojeg je sve dalje od vrha tabele.

U subotnjim utakmicama neočekivano su kiksali i Čelsi i Liverpul uzevši samo bod kod kuće. Čelsi za koga je svih devedeset minuta odigrao Branislav Ivanović nije uspio da pogodi mrežu Njukasla pa je ostalo 0:0.

Kiks „plavaca“ nije uspio da kazni Liverpul koji je u subotu dočekao Fulam. Mreže na Enfildu takođe su mirovale svih devedeset minuta pa se mrtva trka Čelsija i Liverpula nastavlja i nakon ovog kola.

Bolton je uzeo sva tri boda na gostovanju Midlsbrou (3:1), a Stouk je u samom finišu meča sa Vest Bromvič Albionom došao do tri boda pogotkom Sidibea.

Mančester junajted nije iskoristio kikseve vodećeg dvojca Čelsija i Liverpula koji su odigrali bez golova na domaćem terenu protiv svojih rivala. Tim Aleksa Fergusona imao je znatno teži posao pošto su u gostima igrali protiv ove sezone sjajne Aston Vile, ali nisu uspeli ubeležiti trijumf tako da su i dalje u minusu osam bodova, ali imaju i meč manje. Vila je osvajanjem boda uspela da prestigne Arsenal na tabeli i sada su na četvrtom mestu.

REZULTATI 14. KOLA

Čelsi - Njukasl 0:0

Liverpul - Fulam 0:0

Mančester siti - Arsenal 3:0
/Ajrlend 46, Robinjo 56, Staridž 90+1p/

Midlzbro - Bolton 1:3
/Pogatec 77 - Steinson 8, Tejlor 10, Elmander 78/

Portsmut - Hal 2:2
/Krauč 20, Džonson 62 - Tarner 54, Pamaro 88a/

Stouk - WBA 1:0
/Sidibe 84/

Aston Vila - Mančester j. 0:0

Nedelja

Totenhem - Blekburn (14.30)
Sanderlend - Vest Hem (17.00)

Ponedeljak

Vigan - Everton (21.00)

TABELA: Čelsi 33, Liverpul 33, Mančester j. 25 (-1), Aston Vila 24,Arsenal 23, Hal 22, Everton 19 (-1), Portsmut 19, Midlsbro 18, Fulam 18 (-1), Mančester siti 17, Bolton 17, Stouk 17, Sanderlend 15 (-1), Vest Hem 14 (-1), Njukasl 14, Vigan 13 (-1), Blekburn 13(-1), Totenhem 12 (-1), WBA 11.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC