• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljupko ljut na sudije, odlazi iz Hrvatske?

Ljupko Petrović želi da ode iz hrvatskog fudbala! Dosta mu je, kaže, suđenja, koje nije doživio ni na "vrućim terenima" nekadašnje Jugoslavije.

 Ljupko ljut na sudije, odlazi iz Hrvatske? Izvor: MONDO


"To šta je radio sudija Damir Batinić nisam do sada doživio. Pa to je bilo gore nego kada sam ekipe vodio u bivšoj državi. Ni u Prištini ili Trebinju, vrućim terenima, nisam to doživio", počeo je Ljupko Petrović monolog dan poslije poraza njegove Kroacije Sesvete na Kantridi od Rijeke 2:1.

Trener, koji je vodio Crvenu zvezdu do najvećeg klupskog uspjeha u istoriji srpskog i ex-jugoslovenskog fudbala, potvrdio je namjeru da želi da napusti Sesvete, jer "ne vidi smisao svega ovoga".

"Želio sam da dođem u Sesvete, kod divnog čovjeka kao što je predsjednik Zubak, zbog Gorana Jerkovića. I nije mi lako da radim, ali preko ovoga u Rijeci ne mogu da pređem. Ne zbog mene ili Kroacije iz Sesveta, već zbog fudbala, drugih klubova i trenera kojima će se nešto takvo sutra dogoditi", rekao je Petrović, prenosi "Večernji list".

Petrović kaže da je Rijeka postigla pobjednički gol 20 sekundi poslije isteka vremena, a da mu je najteže palo to što je sudija igraču Sesveta, kojem je ukazivana pomoć, rekao da ga neće pustiti u igru pet minuta.

Predsjednik kluba Zvonko Zubak rekao je da će pokušati da nagovori Petrovića da ostane, a najavio je da će žalbu uputiti i Hrvatskog fudbalskog savjetu, ali i na adrese UEFA i FIFA..

Potpredsjednik Hrvatskog saveza Ivan Brleković reagovao je najavom da će od svog šefa Vlatka Markovića tražiti hitnu akciju kako bi se spasila regularnost fudbalskog prvenstva.

"Zgrožen sam takvim dijeljenjem pravde (na utakmici Rijeka - Sesvete), ono je bilo pogubno za fudbal. Ne umanjujem pobjedu Rijeke, ali na toj utakmici se do posljednje sekunde iščekivalo novo isključenje. Zbog takvih kao što je Batinić, narušeno je povjerenje u sve sudije, a mi u HNS-u smo žrtve. Ljudi nas sve smatraju lopovima", kaže potpredsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza.

Brleković je dodao da mu je predsjednik Croatije Sesveta Zvonko Zubak rekao da su sudije u Rijeku došli u mercedesima C klase.

"Pitam se otkud sudijama automobili vrijedni 100.000 eura, ali ne namjeravam da istražujem porijeklo njihove imovine. Tvrdim samo da Batinić nije dorastao za A listu, a kamoli za međunarodnu listu", ističe Brleković.

(MONDO - foto: Večernji list)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC