• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Oskar za Ibru, Kaku ili Mutua?

Ibrahimović, Kaka ili Mutu? Jedan od ove trojice fudbalskih umjetnika biće proglašen za najboljeg igrača Serije A.

 SERIJA A: Oskar za Ibru, Kaku ili Mutua? Izvor: MONDO

Italijanska fudbalska asocijacija (IFA) smatra da su ova trojica fudbalera obilježila 2008. godinu, a brojke to i potvrđuju. Na kraju će odlučiti nijanse...

Najplaćeniji fudbaler svijeta, Ibrahimović, je u 2008. godini, pored novog sumanutog ugovora sa Interom, postigao veliki broj golova (često spektakularnih) i bio najzaslužniji za treću uzastopnu titulu neroazura, od kojih je on učestovovao u dve.

U sezoni 2007/08, Ibrakadabra je postigao 17 golova na 26 mečeva u Kalču, a ukupno 22 u sezoni... Potom je bio najbolji igrač reprezentacije Švedske na EURO 2008, a novu sezonu započeo je u sličnom stilu sa sedam golova na 12 utakmica za Inter, koji je lider prvenstva u ovom trenutku.

Ukoliko se iz kriterijuma za izbor fudbalera godine izuzmu izjave u medijima i gestikulacije igrača na terenu, Ibra ima najveće šanse da osvoji Oskara.

Za razliku od Šveđanina, daleko manje iritantan navijačima ostalih klubova je Kaka. Povučeni Brazilac, koji će po završetku fudbalske karijere preći u sveštenike, govori isključivo na terenu... Ipak, njegove riječi nisu upotpunosti ispraćene djelima u drugom dijelu sezone 2007/08, jer je Milan u ligi zauzeo tek peto mjesto, ostao i bez titule prvaka Evrope i učešća u Ligi šampiona za ovu sezonu...

Posrtanje kluba mogao bi da bude teg na tasu protiv najboljeg igrača svijeta 2007. godine, koji je u prošloj sezoni postigao 19 golova na 41 utakmici, a ove, poslije neugodne operacije kolena ljetos, tri gola na osam mečeva. Ipak, Kaka nije klasičan napadač kao što su njegovi konkurenti, tako da se od njega i ne očekuje da bude najbolji strijelac tima, lige...

A, kada su golovi u pitanju, tu je Mutu učinio mnogo. Od kada je 2006. godine za osam miliona evra došao u Fiorentinu iz Juventusa, Rumun je na 77 utakmica postigao - 41 gol! Poređenja radi, od 2002. godine, do dolaska u Firencu, igrajući za Parmu, Čelsi i Juventus, Mutu je na 118 utakmica postigao isti broj golova.

Sada mu je za tu brojku bilo potrebno duplo manje vremena i samo jedan tim, sa kojim je u sezoni 2007/08 stigao do polufinala Kupa UEFA i osvojio četvrto mjesto u Seriji A, zbog čega ove godine Firenca gleda Ligu šampiona.

U sezoni 2007/08, Mutu je postigao 23 gola na 35 mečeva, a ove sezone pet, na deset utakmica.

Od kada je 2005. godine pao na doping testu i to zbog korišćenja kokaina, Mutu nema nijednu mrlju u karijeri, a svoje dugove okajao je golovima i umjerenim izjavama, isključivo posvećenim sportu. Da li su mu Italijani zaboravili ludovanje u Londonu, dok je bio igrač Čelsija?

U ostalima kategorijama, nominovani su:

TRENERI: Karlo Anćeloti, Česare Prandeli i Lućano Spaleti
SUDIJE: Emidio Morganti, Roberto Roseti, Masimilijano Sakani
GOLMANI: Đanluiđi Bufon, Sebastijen Frej, Žulio Cezar
MLADI IGRAČI: Mario Baloteli, Sebastijan Đovinko, Marek Hamsik
ODBRANA: Đorđo Kijelini, Felipe Mekses, Alesandro Nesta
ITALIJANSKI IGRAČI: Alesandro Del Pjero, Danijele De Rosi, Andrea Pirlo
NAJBOLJI IGRAČI: Zlatan Ibrahimović, Rikardo Kaka, Adrijan Mutu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC