• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Den Tana: Mišković ne želi da kupi Zvezdu

Novi predsjednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević tvrdi da Miroslav Mišković uopšte nije zainteresovan za privatizaciju Zvezde.

 Den Tana: Mišković ne želi da kupi Zvezdu Izvor: MONDO

Jedan od najuspešnijih biznismena u regionu Miroslav Mišković često je povezivan sa dugo najavljivanom privatizacijom srpskih fudbalskih klubova, tačnije sa Crvenom zvezdom.

Njegov sin Marko dugo godina je u upravi Zvezde i vodi se kao jedan od finansijara kluba, što je logično mnoge natjeralo na razmišljanje da se priprema teren za kupovinu akcija beogradskog kluba.

Međutim, novi predsjednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević aka Den Tana tvrdi da Miroslav Mišković uopšte nije zainteresovan za privatizaciju Zvezde.

"Pričali smo baš prije nekoliko dana i dotakli smo se teme privatizacije. Čovjek mi je otvoreno rekao: 'Imam stotine i stotine hektara zemljišta u regionu, šta će mi još 10-15 hektara? To zemljište mi treba kao rupa u glavi. Drago mi je što mi je sin u Zvezdi, što je vezan za sport i što ne gubi vrijeme po kafanama i kafićima'", prenio je Den Tana riječi Miškovića iz njihovog privatnog razgovora.

U emisiji "Direktno" Studija B u kojoj se govorilo o stanju u srpskom fudbalu, prije svega vodećim klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi, Den Tana je prenio i Miškovićevo mišljenje da bi u nekoj budućoj privatizaciji akcije ili dionice kluba trebalo da dobiju oni koji su gradili ime kluba, a da većinski paket akcija (51 odsto) treba da se ponudi većem broju kompanija.

"Niko od fudbala nije zaradio, niti će, osim nekih menadžera i nekih fudbalera. Fudbalu se daje. Pa pogledajte u Engleskoj, svi najveći klubovi su privatizovani i to od stranaca, koji čak nemaju ni prebivalište u Velikoj Britaniji", naglasio je Den Tana.

"Novi predsjednik Crvene zvezde ne vidi kao problem to što je novi član uprave njegovog kluba Duško Sekulić, koji je navodno partizanovac. "Slušajte, ja ovde ljude ne poznajem. Imao sam jedan intervju (razgovor) sa njim i vidio sam da je riječ o ozbiljnom čovjeku, koji hoće da pomogne i uloži novac", objasnio je Den Tana.

"Na peckanje bivšeg fudbalera Partizana Ivana Golca, koji je takođe gostovao u emisiji, da su u Zvezdi počeli da duvaju neki novi vetrovi kad u njenu upravu ulaze i partizanovci, Den Tana je u svom stilu odgovorio: "Ja s tim nemam problem. Pa šta ako je partizanovac? Ako čovjek hoće da pomogne Zvezdi, onda je dobrodošao. Pa Vinston Čerčil bi se sada prevrtao u grobu kada bi vidio da su Rusi vlasnici klubova u Engleskoj".

Den Tana je uspostavio i neke principe ko sve može da uđe u njegovu fudbalsku vladu u Zvezdu: "Uslovi su da ne može da ima kockarnice i ne može da ima kontakt sa mafijom".

Duhovito, ali pomalo i nezgrapno Den Tana je kritikovao i to što se u srpskom fudbalu sada ne znaju termini odigravanja utakmica i to što se stalno odlažu i pomjeraju mečevi.

"Evo, ja sam jednom zakasnio na utakmicu Crvene zvezde, iako sam bio u svojoj kancelariji na stadionu! Trebalo je da se igra u 16.30, a oni je pomjerili pola sata ranije! Pa, gdje to ima!?", rekao je Den Tana, verovatno nesvjestan da je upravo čovjek iz Crvene zvezde na čelu Zajednice superligaša Srbije koje određuje termine održavanja utakmica."

Sa njim se složio i Ivan Golac, legenda Partizana i fudbaler kojeg su nazivali "gospodin". I njemu smeta to što se sada odlažu termini utakmica, navodeći primjer iz lične karijere dok je igrao u Engleskoj, kada je za četiri dana odigrao tri meča.

Prema Golcu, recept za ozdravljenje fudbalskih klubova je ulaganje u omladinske pogone i pravljenje igrača, a ne čekanje da neki bogataš ili neka kompanija uleti sa parama, kao i da fudbalska organizacija pomeri granicu odlaska fudbalera iz Srbije na 24 godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC