• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA UEFA: U Sevilju samo na izlet!

Porazom od Standarda 1:0 Partizan izgubio sve šanse da dočeka proljeće u Evropi.

 LIGA UEFA: U Sevilju samo na izlet!  Izvor: MONDO

Evropski standardi, ipak su previsoki za fudbalere Partizana ove sezone. Pričalo se o Ligi šampiona, igralo se u Ligi UEFA i tu se priča i završila, dva kola prije kraja prve faze takmičenja.

U četvrtak uveče, pred 14.200 gledalaca: Partizan - Standard 0:1 (0:1). Strelac De Kamargo u 36. minutu, na asistenciju Mbokanija.

Poslije trećeg poraza u tri kola Grupe C, proleće definitivno neće doći na Topčidersko brdo. Osvajač duple krune, može da se okrene odbrani trofeja u Jelen Superligi i Lav Kupu, a gostovanje u Sevilji naredne sedmice biće samo pokušaj da se takmičenje ne završi sa krompirom u koloni "bodovi".

Do i definitivnog završetka takmičenja u Ligi UEFA, ostaće tema za razmišljanje, zbog čega tim koji lema protivnike u srpskom prvenstvu, glatko gubi u mečevima sa timovima, koji takođe sanjaju tu Ligu šampiona. Da li je to realnost?

Jer, protiv fudbalera Sampdorije (1:2), Štutgarta (0:2) i "najslabijeg u grupi" Standarda (0:1), igrači Slaviše Jokanovića izvodili su poteze, koji su do koske iritirali navijače na tribina i one kraj TV ekrana. A, ti isti igrači do vrha su, na efektan način, napunili mrežu OFK Beograda prošlog vikenda. Bilo je silnih 5:1!

Jedini gol, postignut je iz jedine prave akcije u prvom poluvremenu na zaleđenom terenu u Humskoj. U njoj nije ni učestvovao, kako su ga neki mediji u Srbiji nazvali, "najbolji igrač Evrope trenutno", Milan Lane Jovanović, čovjek o kojem su u sklopu najave duela pisani novinski i montirani TV specijali.

Mbokani je napravio smiješnim Ivana Stevanovića na lijevom boku, driblingom ga izbacio van igre, centrirao na drugu stativu gde je Zoran Tošić, glumeći lijevog beka, bio suviše slab da zaustavi nalet Igora De Kamarga, koji je u punom trku zakucao loptu u praznu mrežu - 0:1...

Lopta je preletila oba štopera u crno-bijelom, Nenada Đorđevića i Srđu Kneževića, golman Mladen Božović pokušao je nešto paradom, ali je pao, a pao je i Partizan, kao i zamisao Slaviše Jokanovića da će formacija sa Zoranom Tošićem na lijevom beku biti dobitna.

O periodu igre prije gola, nema šta mnogo da se napiše, osim da je već tada moglo da se nasluti da će se gosti bolje snaći u nefudbalskim uslovima za igru. Almami Moreira plašio se kaljuge u najavi utakmice i izjavio da njegov tim nije vičan "fizičkom obračunu" i to je bio segment gdje su crno-bijeli bili potpuno inferiorni.

Gubeći duele sa snažnim Belgijancima, igračima Partizana manjkalo je i samopouzdanja, tako da je rijetko ko uspjevao da primiri loptu, odigra pas u noge protivniku, da sebi propisan for...

Gol je dodatno snizio temperaturu na stadionu, a odlazak na odmor ulivao je nadu da bi nešto moglo da se promijeni...

Očaj prvog poluvremena slomio se na leđima najmlađeg na terenu, Adema Ljajića, koji je ostao u svlačionici. Umjesto Partizanovog "vunderkinda", na teren je ušao defanzivac Marko Jovanović.

Taj momak, predviđali su novinari, trebalo je da zamijeni suspendovanog Ivana Obradovića na lijevom beku, ali se Jokanović odlučio da na tu poziciju postavi najboljeg igrača tima, Zorana Tošića, inače krilnog napadača.

Mnogima se to dopalo prije utakmice, komentarisalo se o "konačnoj ofanzivi" u Humskoj, ali je realnost bila ta da se Jokanović odrekao usluga brzonogog driblera u napadu, a u odbrani doveo svoj tim u poziciju da bude žrtva Tošićeve konstitucije i neprilagođenosti novoj ulozi.

Malo statistike: Partizan je u prvom poluvremenu uputio JEDAN šut ka golu Standarda. Ka, ne i u okvir...

Čim se Tošić primakao protivničkom šesnaestercu, atmosfera se zakuvala, buka na tribinama povećala, a Partizan počeo da djeluje kao tim koji može da naudi šampionu belgijskog prvenstva. Počele su da se nižu akcije, ali su šanse i dalje bile rijetke.

U 61. minutu radovalo se pola stadiona, onaj dio navijača koji nije mogao da vidi da je Ljubomir Fejsa sa 25 metara pogodio spoljni deo mreže.

Dva minuta kasnije, Partizan je imao najbolju priliku na meču. Miloš Bogunović je riješio da oproba ljevicu sa 17 metara, njegov šut bio je izblokiran, ali tako da je lopta stigla pravo u noge zaboravljenom Tošiću, koji je sa 12 metara šutirao slabijom, desnom nogom i pogodio prečku.

Imao je šansu možda budući fudbaler Mančester junajteda da jednim potezom otopi led u Humskoj, ali je i ta prečka ulivala nadu da srca na kraju neće ostati zaleđena.

Ipak, to je bilo sve od crno-bijelih. Još jednom uspio je Tošić da predribla protivnike, uputi oštar centaršut, ali je na loptu naletio Dante, tik pre Dijare i onda je, od 70 minuta igra ponovo otišla na drugu stranu terena... U posljednjih 20 minuta meča igrao je Standard, a Mladen Božović jedini je zaslužan što gol razlika srpskog predstavnika nije lošija na dnu Grupe C.

Trener Belgijanaca Laslo Bolonji izveo je u finišu susreta Jovanovića iz igre, a dio publike na zapadu častio ga je aplauzom...

"Očigledno da su ove ekipe bile snažnije od nas i da su se bolje takmičile. Mi smo s vremena na vrijeme prikazivali lepu igru ali to nije bilo dovoljno za plasman u drugi krug", rekao je još na terenu trener Partizana Slaviša Jokanović.

Partizan je treći meč izgubio od ekipe, koja je u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisana od Liverpula u finišu drugog produžetka revanš meča na Enfildu. Plasman u Ligu UEFA, momci iz Liježa zaslužili su eliminacijom drugog liverpulskog tima, Evertona, a u srijedu uveče pokazali su Beograđanima kakvi su standardi neophodni da bi se prezimilo u Evropi.

REZULTATI 3. KOLA GRUPE C:

Sampdorija - Štutgart 1:1 (1:1)
/Samarko 39 - Marika 8/

1. Standard 2 2 0 0 (2:0) 6 bodova
2. Sampdorija 2 1 1 0 (3:2) 4
3. Štutgart 3 1 1 1 (3:3) 4
4. Sevilja 2 1 0 1 (2:1) 3
5. Partizan 3 0 0 3 (1:5) 0

U četvrtom kolu, 3. decembra, sastaće se: Sevilja - Partizan i Standard - Sampdorija. Slobodna je Sevilja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC