• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Previše smo ih respektovali

Stalno ponavljamo iste greške, a u Evropi se to ne prašta, ističe trener Partizana Slaviša Jokanović nakon poraza od Standarda.

 Jokanović: Previše smo ih respektovali Izvor: MONDO

Partizan se bliži kraju prve faze Lige UEFA, a još uvijek nije uspio da osvoji bod. To je bila i osnovna impresija trenera crno-bijelih Slaviše Jokanovića nakon poraza od Standarda na domaćem terenu.

"U prvom poluvremenu smo previše respektovali rivala. Trebalo je mnogo više da respektujemo sebe. U drugom dijelu smo sve pokušali kako bismo makar izjednačili, ali imam utisak da smo na svakoj evropskoj utakmici na neki način izvarani..."

"Nismo pokazali dovoljno iskustva, primili smo gol identičan onom protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Stalno ponavljamo iste greške, a u Evropi se to ne prašta", jasan je Jokanović.

Trener Partizana je sve iznenadio odlukom da mjesto lijevog beka, upražnjeno odsustvom Obradovića, popuni Tošićem, kojeg je u drugom poluvremenu ipak "gurnuo" naprijed.

"Tošić je korektno odradio posao i na poziciji beka i na svojoj prirodnoj poziciji u timu. U prvom dijelu je protivnik dobio sve duele. U drugom sam Tošića htio da iskoristim naprijed, a po mom mišljenju eksperiment sa njim na beku nije bio neuspješan", zaključio je Jokan.

Logično, Ladislav Belenji bio je raspoložen za razgovor. Na trenera Standarda je utisak ostavio težak teren.

"Uslovi su diktirali igru. Čestitam organizatoru na uloženom naporu, ali je teren bio takav da nismo mogli publici da pružimo spektakl", podvukao je rumunski stručnjak.

Belenji smatra da je njegov tim zasluženo osvojio tri boda.

"U prvom poluvremenu smo dominirali, iako moji igrači nisu uspjeli da se opuste u napadu. Bez obzira na to, zasluženo smo stekli prednost, naš vezni red je bio dominantan".

I Belenji se osvrnuo na potez kolege Jokanovića, da Tošiću povjeri ofanzivniju ulogu poslije petnaestominutnog odmora.

"To nam je donijelo dosta problema. Nismo se adaptirali na time izmijenjenu situaciju. U finišu smo ipak stvorili veliki broj prilika koje nismo realizovali".

Iskusni trener na kraju je uz osmijeh dodao da će u posljednjem kolu biti navijač Partizana.

"Partizan ne zaslužuje da završi takmičenje bez osvojenog boda. Odgovaralo bi nam da pobijede u Sevilji, zato sam od sada navijač Partizana!"

Dve runde prije kraja Lige UEFA, Standard ima šest bodova iz dve utakmice, a slijede Sampdorija i Štutgart sa po četiri i Sevilja sa tri boda. Đenovljani i posljednjeplasirani crno-bijeli odigrali su po meč više.

(R. Jakšić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC