• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljupko i Vojvodina zajedno na titulu

Čelnici Vojvodine obavili su šal kluba oko vrata Ljupku Petroviću.

 Ljupko i Vojvodina zajedno na titulu Izvor: MONDO

Dogovor postignut prethodne noći, potvrđen je potpisom u utorak, poslije čega je trofejni trener predstavljen u Novom Sadu.

"Svjestan sam da se od mene očekuje juriš na titulu i da je sve dugo prazna priča. Ne mogu, ipak, da obećam da ću je osvojiti, ali sigurno ćemo pokušati", rekao je Petrović na konferenciji za novinare povodom njegovog trećeg dolaska na mjesto trenera Vojvodine.

"Tri puta sam radio u Crvenoj zvezdi, a sada sam i treći put u Voši, tako da je jasno koja su moja dva omiljena kluba", dodao je Petrović, koji je, prema nezvaničnim saznanjima, potpisao ugovor na godinu dana.

Petrović je u poslednji čas dobio prednost kod čelnika novosadskog kluba u odnosu na Dragoslava Stepanovića.

Stepanović se naljutio pošto je zbog dogovora sa čelnicima novosadskog kluba na svoju štetu raskinuo ugovor sa Čukaričkim, odnosno odrekao se finansijske nadoknade.

"Jednostavno nismo mogli da čekamo Stepanovića. Dali smo mu rok da do subote riješi svoj status u Čukaričkom, a kada se to nije desilo, riješili smo da dalje ne odlažemo problem novog trenera", objasnio je predsjednik Vojvodine Vojislav Gajić.

Ambicije kluba, šampionske, poklapaju se sa Petrovićevim.

"Dolazim u bodovno dobroj situaciji. Imamo tri boda manje od vodećeg Partizana... Imamo mlad i talentovan tim sa puno potencijala, a takvi su bili i Siniša Mihajlović i Slaviša Jokanović kada smo 1989. godine osvojili titulu", podsjetio je Petrović.

"Sada imamo i mnogo bolje uslove, čak odlične. Sportski centar kakav ima Vojvodina u Srbiji ima samo još Partizan".

Prvi potez Petrovića na funkciji trenera Vojvodine bio je da skrati odmor.

"To je prevelika pauza... Kako sada stvari stoje pripreme će, umjesto 12. januara, početi 4. januara", rekao je Petrović.

Dosadašnji trener Vojvodine Dragan Radojičić biće jedan od Petrovićevih pomoćnika, a ostatak stručnog štaba tek treba da bude formiran.

Poslednju titulu prvaka, u sezoni 1988/89, Vojvodina je osvojila upravo pod vođstvom Ljupka Petrovića. Za Vojvodinu su tada igrali i Miloš Šestić, Siniša Mihajlović, Slaviša Jokanović, Dušan Mijić, Budimir Vujačić, Svetozar Šapurić...

Ljupko je kasnije preuzeo Crvenu zvezdu i odveo ne do titule prvaka Evrope, u Bariju 1991. godine. Prije angažmana u Vojvodini, Ljupko je vodio Kroaciju Sesvete u hrvatskom prvenstvu i bio prvi Srbin od raspada SFRJ koji je trenirao jedan tim u HNL.

U dugoj i bogatoj karijeri trenirao je Osijek, Spartak iz Subotice, Rad, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Espanjol, Al Ahli, Liteks iz loveča, Levski iz Sofije, Peking...

Ljupko Petrović je, od šampionske 1989. godine, još jednom bio na klupi Vojvodine. Bilo je to kratko, tokom 1997. godine, kada je u finalu Kupa izgubio od Crvene zvezde.

Novosađani i dalje žale za tim trofejom, jer smatraju da su oštećeni za poništeni autogol fudbalera Zvezde Zorana Njeguša u poslednjem minutu revanša, sa kojim bi osvojili Kup.

Petrović je bio član stručnog štaba jugoslovenske reprezentacije U-18, koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 1987. godine u Čileu.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC