• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APERTURA: Šampion je Boka!

Boka Juniors osvojila je titulu prvaka Argentine iako je poražena od Tigrea 1:0 u posljednjem meču "mini lige", u kojoj je učestvovao još San Lorenco.

 APERTURA: Šampion je Boka! Izvor: MONDO

Sva tri tima imala su identičan broj bodova na kraju regularnog dijela lige, a kako u Aperturi gol-razlika ne može da odlučuje o šampionu, odluka je pala poslije tri međusobna duela.

U "mini ligi", San Lorenco je pobijedio Tigre, Boka je pobijedila San Lorenco, a Tigre bio bolji od Boke, tako da su opet svi rivali bili poravnati!?

Na kraju, došlo je do paradoksa. Gol razlika, koja je bila nebitna u regularnom dijelu, poslije mini turnira odlučila je ko će biti šampion!

San Lorenco je u prvom susretu savladao Tigre sa 2:1. Uslijedila je pobjeda Boke Juniors protiv San Lorenca od 3:1, da bi na kraju Tigre savladao Boku Juniors sa 1:0.

Utakmica odigrana u utorak uveče, donijela je Boki 23. titulu šampiona, ali ta ekipa i dalje ima deset titula manje od svog najvećeg rivala River Plate. Posljednji put Boka je osvojila titulu u sezoni 2005/06.

U argentinskom prvenstvu igraju se dva šampionata Apertura i Klauzura u kojima 20 ekipa igra međusobno po jednu utakmicu.

Ludilo na "Bombonjeri"

Fudbaler Boke Sebastijan Batalja rekao je da je njegova ekipa uložila mnogo truda kako bi uspjela da osvoji titulu.

"Uložili smo mnogo napora u prethodnih šest mjeseci kako bismo osvojili trofej, a sada možemo da uživamo u uspjehu. Mučili smo se protiv Tigrea, kao i tokom cijele sezone, ali postigli smo cilj", rekao je Batalja poslije utakmice.

Batalja je istakao da je na putu do trofeja ekipa morala da prevaziđe mnoge teškoće.

"Mnogo stvari je bilo protiv nas, ali klub je uvijek iznad svega. Milion stvari nas je zadesilo, povrede, pa čak i smrt predsjednika kluba (Pedra Pompilija), ali danas smo postali šampioni", dodao je.

Odbrambeni igrač Boke Paragvajac Klaudijo Morel Rodrigez smatra da je pobjeda nad vječitim rivalom River Platom bila odlučujuća u borbi za titulu.

"Pobjeda u 'super klasiku' je bila odlučujuća jer smo od tada počeli da dobijamo mečeve, a sa dobrim igrama nastavili smo i u mini plej ofu", rekao je Rodrigez.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC