• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodina i Čukarički postavili trenere, OFK ne

Jagodina je angažovala Nenada Neška Milovanovića, a Čukarički mladog sturčnjaka Dejana Đurđevića. "Status Kvo" u OFK Beogradu.

 Jagodina i Čukarički postavili trenere, OFK ne Izvor: MONDO

Nenad Neško Milovanović dobio je i prihvatio zadatak da na proljeće pokuša da ostvari opstanak sa FK Jagodinom u Superligi, iako su prije početka sezone želje prvog čovjeka kluba Dragana Markovića Palme bile plasman u kvalifikacije Kup UEFA.

U Jagodini je procijenjeno da, poslije završene polusezone, trener Miljojko Gošić ne vodi tim u željenom smjeru, tako da je sa njim raskinuta saradnja, a za prvog trenera "žirafa" u srijedu je postavljen Milovanović.

Sa Gošićem je sporazumno raskinut ugovor i on je otišao iz kluba.

Milovanović važi za jednog od najtalentovanijih stručnjaka u srpskom fudbalu. Rođen je 15. avgusta 1969. godine, a trenerski debi imao je na klupi Mladosti iz Lučana, tima koji je uveo u Superligu. Na kraju prošle sezone napustio je Lučance, nakon što su oni zbog finansijskih poteškoća napustili takmičenje u eliti i preselili se u Prvu ligu Srbije.

Milovanović je potom preuzeo Borac iz Čačka, sa "zebrama" prošao kroz avanturu zvanu kvalifikacije za Kup UEFA (poraz od Ajaksa), a onda je uslijedio razlaz sa Borcem u jeku dobrih rezultata.

Milovanović će prozvati ekipu 10. januara, a planirana su i pojačanja.

Jagodina je prvi dio sezone završila na osmom mjestu sa 20 bodova iz 17 utakmica (6-2-9). Iza "žirafa" su Rad (17), Čukarički (16), Banat (16) i Napredak (13).

Đurđević naslijedio Stepija na Brdu, Miki Ivanović i dalje na Karaburmi


Čukarički nije dugo bio bez prvog trenera. Poslije raskida ugovora sa Dragoslavom Stepanovićem, klub sa Banovog brda angažovao je mladog stručnjaka Dejana Đurđevića, koji će tako u februaru debitovati na klupi jedne seniorske ekipe.

Đurđević je do prošlog ljeta bio selektor kadetske reprezentacije Srbije, a radio je i sa mlađim kategorijama u OFK Beogradu, klubu u kojem je završio igračku karijeru 2002. godine.

Đurđević je rođen 4. jula 1967. godine u Lazarevcu, a u karijeri je u tri navrata bio član OFK Beograda, gde je i debitovao 1989. godine. Kasnije je nastupao i za Apolon, AIK i Čukarički.

Upravni odbor OFK Beograda u četvrtak je u novom sazivu saslušao izvještaj trenera prvog tima Mikija Ivanovića i potom odlučio: Ivanović ostaje na istom mjestu, sa istim zadacima (bar do ljeta, odnosno kraja tekuće sezone).

Iz Superlige ispada samo poslednji tim, dok pretposlednji igra baraž za opstanak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC