• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci: Subotiću, srećno!

Čelnici Američke fudbalske, tj. soker federacije, mirno su primili odluku Nevena Subotića da nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije.

 Amerikanci: Subotiću, srećno! Izvor: MONDO

Jedan od najperspektivnijih defanzivaca u evropskom fudbalu, koji trenutno igra za Borusiju iz Dortmunda, napisao je pismo Savezu SAD u kojem je obrazložio svoju odluku da u budućnosti želi da nastupa za "orlove". Subotić je rođen 10. decembra 1988. godine u BiH, ali posjeduje i pasoš SAD.

Nastupao je za U-17 i U-20 reprezentacije SAD, a prema pravilima FIFA, do 21. rođendana mora da se odluči za koju će zemlju nastupati u seniorskom uzrastu, osim ukoliko prije toga ne debituje za "A" reprezentaciju neke zemlje. Mogao je da bira između SAD, BiH i Srbije.

"Želimo Nevenu sve najbolje i nove uspjehe u budućnosti", rekao je predsjednik Američke soker federacije, Sunil Gulati.

Subotić je donio konačnu odluku i u februaru bi trebalo da zabilježi debi u dresu sa srpskim grbom, na Kipru, gdje će tim Radomira Antića igrati protiv selekcija domaćina, Poljske i Slovačke.

Agencija AP piše i da selektor Srbije planira da "upari" Subotića sa štoperom Mančester junajteda Nemanjom Vidićem i da će to biti centralni dio odbrane našeg tima na putu ka SP u Južnoj Africi 2010. godine.

Subotić je postigao pet golova za Dortmund ove sezone i izabran je u idealan tim Bundeslige za prvi dio sezone 2008/09. Za njega su ove zime bili zainteresovani klubovi iz Serije A, prije svih Napoli, ali izgleda da od njegovog odlaska sa Vestfalena, za sada, nema ništa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC