• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rubin za Dijaru, Aval-Isah Zvezdin

Iako prelazni tok počinje tek od Nove godine, ugovori se već potpisuju, a tokom januara će biti i ozvaničeni.

 Rubin za Dijaru, Aval-Isah Zvezdin  Izvor: MONDO

Paraf na vijernost Crvenoj zvezdi stavio je Brazilac Džeferson da Silva, tokom vikenda će isto učiniti i 21-godišnji kamerunski napadač koji je igrao u Kini, Abubakar Oumaru.

Oumaruu (na slici) je nadimak "Boban", a ima i svoj sajt - www.boban11.com.
Prethodno su dogovore o saradnji sa crveno-bijelima postigli i mladi štoper banjalučkog Borca Ognjen Vranješ i povratnik Ivan Gvozdenović.

To nije kraj pazara na crveno-bijeloj strani Topčiderskog brda.

Kako prenosi "Sportski Žurnal", izvjestan je i dolazak Mohameda Avala - Isaha iz južnoafričkog Ama Zulua. Vijest je potvrdio tehnički direktor kluba iz Durbana, Nil Tovej.

Reč je o zadnjem veznom iz Gane, koga će Zvezda platiti 250.000 evra, a koji je već bio u Beogradu i prošao kroz skener trenera Janevskog i sportskog direktora Ivića.

U buketu Novogodišnjih želja vicešampiona Srbije su i najbolji strijelac šampionata Južne Afrike, Bernard Parker, kao i štoper iz Gane, Džonatan Kvarti. Međutim, cijena im je previsoka za Zvezdine mogućnosti.

Isti je slučaj i sa vezistom Genta, Milošem Marićem.

Ipak, zamjenu za odlazećeg Ibrahima Gaja, crveno-bijeli bi mogli da nađu na Banjici, u mladom reprezentativcu Nemanji Pejčinoviću.

Iz Superlige im je zanimljiv i Darko Lazović iz Borca, a iz komšiluka talentovani 16-godišnji defanzivac Vardara, Dino Najdoski, sin nekadašnjeg defanzivca Ilije.

Čekajući Fergusona

S druge strane, u Partizana "snimaju" potencijalna pojačanja i čekaju reakciju iz Mančestera. Od eventualne prodaje Zorana Tošića i Adema Ljajića zavisiće i mogućnosti crno-bijelih prilikom kupovine novih igrača.

Izjava menadžera svjetskog i evropskog prvaka Aleksa Fergusona da u januaru neće kupovati nije deprimirala nikoga u Humskoj, jer je škotski stručnjak od ranije poznat po blefiranju.

Izvjesno je da će se u timu Slaviše Jokanovića naći 27-godišnji igrač sredine terena Mogrena, Nikola Vujović, kao i Nemanja Tomić i Brazilac Aleks Dos Santon, takođe vezisti, koji će biti prekomandovani iz Teleoptika.

Za sada su mnogo realniji odlaci.

Najatraktivniji igrač za evropske klubove je Lamin Dijara. Poslije Trabzona, našao se i na meti Rubina, prenosi "Sport".

Turci su nudili 2,5 miliona evra za Senegalca, a šampion Rusije daje 3,2! Rubin želi da ojača navalu poslije odlaska Save Miloševića.

Partizan bi da proda Žuku, ali za sada nema interesovanja za njega. Đorđe Lazić je mogao da nastavi karijeru u Metalistu iz Donjecka, međutim, Ukrajnci nisu zadovoljili apetite crno-bijelih. Ponudili su samo pola miliona evra.

Kofere su već spakovali napadači Milan Perić i Dragan Čadikovski i trebalo bi da kupe karte za Daleki istok.

Spisku igrača "u odlasku" treba dodati i Veljka Paunovića koji je okačio kopačke o klin.

Voša gleda u Gruziju, Bratić se vraća u OFK-u

Poslije promjene u struci (Ljupko Petrović zamijenio Dragana Radojičića) jesenji vicešampion Vojvodina ojačava i igrački kadar.

Novosađani gledaju ka Gruziji, u dvorište Olimpika iz Bakua sa kojim su igrali u kvalifikacijama za Kup UEFA, tvrdi "Sport".

Zanimanje su pokazali za napadača Mihaila Kutašvilija i lijevog beka Nigerijca Usima Nduka.

S druge strane, Vojvodinu će vjerovatno napustiti štoper Miodrag Stošić, koji će se pridružiti Ivanu Đurđeviću u Lehu, jesenjem prvaku Poljske i učesniku šesnaestine finala Kupa UEFA.

"Žurnal" piše da se u srpski fudbal vraća i Vidak Bratić poslije odiseja u Kini i Švajcarskoj.

Iskusni štoper je već igrao za "romantičare", u sezoni 2006/07, a prethodno je branio boje Vojvodine, PAOK-a, Crvene zvezde i moskovskog Dinama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC