• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fudbalski raj" u Staroj Pazovi

Srpski fudbal u narednoj godini trebalo bi da udari temelj za svoj krov nad glavom - Kućom fudbala, koja će biti izgrađena u Staroj Pazovi.

 "Fudbalski raj" u Staroj Pazovi Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbaskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i predsjednik opštine Stara Pazova Goran Jović potpisali su u petak u hotelu "Hajat" ugovor o izgradnji Sportskog centra na teritoriji te opštine, u vlasništvu srpske fudbalske organizacije.

U Sportskom centru će biti "Kuća fudbala", tereni sa pravom i vještačkom travom, dva teniska terena, bazen, teren za fudbal na pijesku, hotel sa 160 ležaja, restoran, upravnu zgradu sa svlačionicama i zatvorenom salom za trening, teretanom i svom ostalom neophodnom infrastrukturom...

Parcela na kojoj će možda zaživjeti ovaj projekat nalazi se na svega 500 metara od autoputa E-75, od isključenja za Staru Pazovu. Od centra Beograda do te lokacije ima 30 kilometara.

"Vjerujem da ćemo izgraditi fudbalski raj", izjavio je Karadžić, a predsjednik opštine Stara Pazova Goran Jović nadovezao se da stanovnici te opštine nisu mogli da dobiju "ljepši novogodišnji poklon od ovog".

"Ovo je istorijski dan za srpski fudbal, ali i Staru Pazovu", istakao je Jović.

Za izgradnju Sportskog centra FSS iz budžeta Vlade Srbije izdvojeno je tri miliona evra, a isto toliko dala je i Evropska fudbalska unija (UEFA).

Početak izgradnje objekata na oko 11 hektara zemljišta trebalo bi da počne već u prvim mesecima 2009. godine, a predsjednik FSS je poručio da će Sportski centar biti otvoren za svakoga.

"Ne treba nam 'Kineski zid' u Pazovi, već želimo da se Fudbalski savez integriše u lokalnu sredinu. Ova investicija otvara mogućnost i zapošljavanja ljudi", rekao je Karadžić.

Administrativni centar FSS ostaće u Beogradu, a prema ranijem dogovoru gradska vlada treba da tokom naredne godine predloži lokaciju za novo sjedište Saveza.

Ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić-Marković rekla je da vlada prepoznaje važnost fudbala i da će zato finansijski učestvovati u izgradnji Sportskog centra u Pazovi, ali i nastavljaju izgradnje mini-terena sa vještačkom travom po Srbiji.

"Fudbal je važan za državu i svojim prisustvom ovdje tome želim da posvjedočim", istakla je ministarka, a potom saopštila da će iz državnog budžeta biti izdvojeno pola miliona evra za mini "pič" terene.

"Norveška vlada daje 500.000 evra, UEFA takođe 500.000 evra, a i Vlada Srbije će istom tolikom sumom pomoći izgradnji tih terena. Djeca su važna u sportu i u fudbalu, važno je da imaju gdje da treniraju, da se bave sportom, a ne da budu na ulici", rekla je ona.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC