• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kežman: Mrđu zovu, a mene...

Mateja Kežman je mnogo puta u karijeri prešao put od idola nacije do stuba srama.

 Kežman: Mrđu zovu, a mene... Izvor: MONDO

Srpski internacionalac iz Pari Sen Žermena je otvorio dušu u intervjuu za magazin "Sport&life". Govorio je o reprezentaciji, Svjetskom prvenstvu 2006, svojoj karijeri...

Priznaje da ga muči to što još nije debitovao za nacionalni tim Srbije.

"Opteretim se pred svako objavljivanje spiska, uznemirim se svaki put. Prihvatam što nisam tu, što nisam dio reprezentacije i ne bih ulazio u posao selektora Antića, ali nije mi nimalo prijatno kada vidim da je pozvan Mrđa, a da za mene nema mjesta", iskreno je počeo Kežman i dodao:

"To mi unosi nemir, nervozu. Nadam se da će se moje ime jednom naći na spisku za neku utakmicu. Odigrao sam 49 mečeva za reprezentaciju, postigao neke odlučujuće golove, nadam se da će se neko sjetiti da me makar jednom ispoštuje za sve ono što sam uradio za srpski fudbal".

Mundijal u Njemačkoj je posebna tema. Poslije debakla Srbije i Crne Gore, Mateja Kežman je obilježen kao jedan od glavnih krivaca.

"Tada sam bio najzastupljeniji u javnosti i pojedinci su htjeli da zaštite sebe iza mog imena. To je bio logičan splet okolnosti: udariti tamo gdje najviše boli. Moja je greška što sam se poslije tog Svjetskog prvenstva povukao iz javnosti, šest mjeseci nisam davao intervjue. Ali, sada svi znaju koja je prava istina. Ja mogu svakoga da pogledam u oči. Kada se sretnem sa nekim u restoranu, ne moram da bježim".

Opšte je poznato da je tada došao u sukob sa Danijelom Ljubojom i Nemanjom Vidićem.

"Sa Ljubojom se znam godinama, i dalje smo u kontaktu, često se čujemo. Jednom se desio sukob mišljenja i to je to, bilo pa prošlo. Što se tiče Vidića, na treningu mi je umalo slomio nogu, pa smo imali verbalni duel. Ja sam njemu oprostio, izgleda da on meni nije. Nemam ništa protiv njega, a ukoliko on misli drugačije...".

Ne kaje što je 2000. godine iz Partizana otišao u PSV i tako otvorio prvu stranicu internacionalne karijere.

"Poslije svega, ponosan sam na sebe, jer nije mala stvar biti prvak u četiri različite zemlje. Talenat nije bio sporan ni dok sam igrao u Partizanu, ali imao sam potrebu za novim dokazivanjem. Prelaskom u PSV obezbijedio sam se u finansijskom smislu, tako da mi je samo bilo preostalo da se ispunim u sportskom smislu. Mislim da sam uspio. Sve je kao u snu".

Otkrio je i detalje iz privatnog života. Ne krije da voli da popije pivo.

"Volim da se poslije utakmice opustim uz pivce. Pivo volim jer vraća snagu i u njemu ima dosta vitamina B. U suštini, nisam neki pivopija, prije bih rekao da sam umjeren", rekao je između ostalog Mateja Kežman.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC