• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema recesije u Premijer ligi

Klubovi iz engleske Premijer lige u zimskom prelaznom roku potrošli više novca nego timovi iz Francuske, Njemačke , Španije i Italije zajedno.

 Nema recesije u Premijer ligi  Izvor: MONDO

Klubovi engleske Premijer lige u zimskom prelaznom roku potrošili su rekordnih 160 miliona funti (oko 177 miliona evra) za dovođenje novih fudbalera, saopštila je revizorska kuća "Diloit".

Najviše je potrošio Mančester siti - 50 miliona funti (55 miliona evra). Mnogo nije zaostao ni Totenhem, koji je za pojačanja izdvojio 45 miliona funti (oko 50 miliona evra).

Mančester siti i Totenhem, dva tima koja se bore za opstanak u Premijer ligi, tako su potrošili više od polovine ukupne sume.

Siti, najbogatiji klub svijeta u vlasništvu biznismena iz Abu Dabija, doveo je Najdžela de Jonga (HSV), Krega Belamija (Vest Hem) i Vejna Bridža (Čelsi) i tako, prema navodima "Diloita" postavio novi rekord u trošenju novca u januaru. Totenhem je u tim vratio ljetos prodate Džermejna Defoa iz Portsmuta i Robija Kina iz Liverpula, a kupio je i Vilsona Palasiosa (Vigan).

"Diloit" je primjetio i da su engleski klubovi na pojačanja potrošili više novca nego svi prvoligaški timovi iz Francuske, Njemačke, Italije i Španije - zajedno!

Engleski klubovi su prošlog januara na kupovinu fudbalera potrošili deset miliona funti manje nego sada. Januara 2007. godine na fudbalere je potrošeno 60 miliona funti.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC