• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Slovenac u Partizanu, u Triglavu ponosni

Partizan angažovao mladog Slovenca Danijela Marčetu.

 Novi Slovenac u Partizanu, u Triglavu ponosni  Izvor: MONDO

Srečko Katanec, Džoni Novak, Zlatko Zahovič, Darko Milanič...

Slavnim fudbalerima iz Slovenije, koji su nosili Partizanov dres, od petka se pridružio dvadesetogodišnji Danijel Marčeta, mladi slovenački reprezentativac.

U smiraj zimskog prelaznog roka, Marčeta je potpisao ugovor na četiri godine. Slovenac koji je do sada bio igrač Triglava, igra na mjestu ofanzivnog veznog, mada može da bude upotrebljiv i na krilnoj poziciji.

Na sajtu NK Triglav objavljeno je da je klub ponosan što će Marčeta nositi dres, kako se navodi, "evropskog velikana kakav je Partizan".

"Ponuda Partizana je bila zaista korektna. Bili smo stalno u kontaktu i svaki korak je dogovoren i isplaniran. Iskreno sam radostan što je Danijel od danas u klubu koji spada među evropske velikane i među klasike evropskog fudbala. Partizan je danas ugledan klub, broj jedan u Srbiji i Danijel je izabrao sredinu u kojoj će se lako uklopiti. Fudbal ne poznaje granice, a naš Marč je danas prešao jednu od njih", izjavio je direktor Triglava Miran Šubic.

Lider srpskog šampionata u ovom prelaznom roku kupio je sedmoricu igrača, a najzvučnije ime svakako je nekadašnji reprezentativac Goran Gavrančić. Crno-bijeli su, pritom, odlično zaradili, jer je za 17 miliona evra prodat Zoran Tošić (Mančester junajted). Doduše ta suma će se dijeliti i na zrenjaninski Banat.

Došli su i Nikola Vujović (Mogren, Crna Gora), Vašington da Silva (Đorče Petrov, Makedonija), Aleksandar Kosorić (Slavija, BiH), Brana Ilić (Rad), Bogdan Stević (Radnički Obrenovac), i sada Danijel Marčeta (Triglav), a dvojica igrača Teleoptika su "unaprijeđena" - Nemanja Tomić i Aleks dos Santos.

Igrači koji su bili u drugom planu kod trenera Slaviše Jokanovića otišli su iz Partizana. Kamel Zajem, od koga su navijači mnogo očekivali, raskinuo je ugovor sa crno-bijelima i otišao u Katar, a isti slučaj je i sa Aleksisom Ngambijem.

Otišli su i Đorđe Lazić (Metalurg, Donjeck), Dragan Čadikovski (Inčon, Južna Koreja), Darko Maletić (Koblenc).

Trojica igrača su pozajmljena - Nenad Brnović (Rad), Milan Perić (Jagodina) i Vladimir Branković (Sevojno), dok su Nenad Marinković i Aleksandar Lazevski prekomandovani u Teleoptik.

(MONDO - foto: NK Triglav)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC