• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrali se Lane i Danko

Lako i rutinski, tek da se zna ko je ko na novoj evropskoj fudbalskoj mapi. Srbija je pobijedila domaćina 2:0 (2:0) na turniru na Kipru.

 Igrali se Lane i Danko Izvor: MONDO

U srijedu će se "orlovi" boriti za trofej protiv Ukrajine, koje je bila bolja od Slovačke - 4:2.

Iako lišen pomoći povređenih Pantelića, Kačara, Lukovića i Žigića, kao i "rovitih" Ergića i Ninkovića, selektor Radomir Antić je Kipranima suprotstavio snažan tim.

Na jednoj strani igrači Intera, Mančester junajteda, Čelsija, Sevilje, PSV-a, Ajaksa i italijanskih prvoligaša daleko su kvalitetniji i individualno i kao tip protiv ekipe predvođene nekolicinom članova Anortozisa.

Izuzev nekoliko nesigurnosti u uvodnim minutima, i jedne u finišu, srpska odbrana gotovo da i nije imala posla, protiv ipak, nedoraslog rivala.

Tako bezopasne domaćine, pred sablasno praznim tribinama "Nacionalnog GSP stadiona" u Nikoziji, trebalo je položiti na pleća, a taj zadatak je na sebe preuzeo Milan Jovanović.

U 25. minutu Jovanović je prihvatio loptu na sredini terena, kada je vidio da nema drugo rešenje, krenuo je sam ka kaznenom prostoru domaćina, odigrao dupli pas sa Lazovićem, iskoristio statičnost protivničke odbrane, namjestio se na desetak metara od gola i tukao pod prečku - 1:0.

"Lane" je zatim postao nerješiva enigma za kiparsku odbranu, mogao je još dva puta upiše u strijelce, ali nije. U narednoj šansi odlučio je da se oduži Danku Lazoviću za prethodnu asistenciju.

Napadač Standarda je napadača PSV Ajndhovena "spojio sa golom" za 2:0. Igrao se 42. minut.

U nastavku je Srbija usporila. Kao da su se "orlovi" opredijelili da čuvaju rezultat i snagu za naredni, finalni obračun na turniru.

Imaće priliku da se revanširaju Ukrajincima za poraze uprethodne tri utakmice, od kojih je posljednja odigrana s početka 2008. godine (0:2) kada, doduše, Radomir Antić još nije bio selektor.

Prije početka utakmice u Nikoziji, u dogovoru sa domaćinima, upriličena je dodjela "Zlatne lopte" FSS. Nemanji Vidiću, najboljem srpskom igraču za 2008, trofej je uručio predsjednik Saveza, Tomislav Karadžić.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Vidić, Dragutinović (od 68. Kolarov), Obradović - Janković, Milijaš (od 63. Matić), Stanković (od 46. Kuzmanović), Sulejmani (od 46. Krasić) - Lazović (od 82. Lazović), Jovanović (od 46. Tošić).

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC