• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Džomba "vojvođanski Robin Hud"

Nikola Džomba napravio gest za priču - ustupio devetoricu igrača kulskog Hajduka posrnuloj Mladosti iz Apatina.

 Nikola Džomba "vojvođanski Robin Hud" Izvor: MONDO

Nikola Džomba na dobrom je putu da dobije spomenik u Apatinu. Finansijer kulskog Hajduka i jedna od najkontroverznijih ličnosti srpskog fudbala, ponovo je zaslužio prostor u medijima, ali ne zbog neke škakljive izjave, već zbog poteza o kojem će se pričati.

Džomba je, naime, ustupio čak devetoricu igrača Hajduka, apatinskoj Mladosti koja jedva spaja kraj s krajem i koja će, uz dosta problema, ipak nastaviti takmičenje u Prvoj ligi Srbije (bar su do sada bile takve najave).

"Nisam želio da dozvolim da nestanu uspješni fudbalski centri u Vojvodini. I vjerujte, uvijek bih rado pomogao. Pomogao bih i Čelarevu, jer je glupo da gasimo klubove sa fantastičnim uslovima za rad. Upustio sam se svjesno u ovaj podvig, vjerujem gradskim čelnicima Apatina i biće mi zadovoljstvo da moj tim sljedeće sezone gostuje tamo u elitnom rangu", rekao je Džomba listu "Sport".

On je kritikovao druga dva vojvođanska superligaša - Vojvodinu i Banat, što nisu i oni pomogli Apatincima, sada kada im je to najpotrebnije. "Posebno mi je krivo što to nije uradila Vojvodina i njen funkcioner Bata Butorović, koji je kvalitetan čelnik. Mislim da je mogao da im ustupi nekoliko igrača, koji bi vikendom sjeli u kola i otišli u Apatin da igraju drugu ligu. Realno, njih ne zanima sudbina vojvođanskog fudbala", primjećuje Džomba.

Interesantno je da će devetorica igrača Hajduka igrati u apatinskoj Mladosti bez ikakve novčane nadoknade.

"Igranje bez novca je bila želja upravo tih momaka, koji će prigrabiti ovu šansu i sami sebi na ljeto obezbijediti plasman u Superligu. Oni to mogu, jer će u Apatinu imati fenomenalne terene i uslove za rad", kaže Džomba.

U Apatinu je u utorak bila apatična atmosfera prvog dana priprema za nastavak sezone. U svlačionici samo devet fudbalera, dakle ni cijeli tim! Od toga pet "starosjedioca" i četvorica igrača Hajduka. Ostala petorica iz Hajduka će se priključiti po povratku Kuljana sa priprema u Medulinu.

Inače, prema propisima Fudbalskog saveza Srbije, samo trojica igrača iz jednog kluba mogu da odu na pozajmicu u drugi klub. Ali, Džomba se ne da iznenaditi.

"Tako smo i uradili. Sa ostalom šestoricom smo raskinuli ugovore i oni će preći u Mladost kao slobodni igrači", rekao je Džomba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC