• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Ni revanša ni trofeja

Reprezentacija Srbije je doživjela i četvrti poraz od Ukrajine, u isto toliko utakmica

 "ORLOVI": Ni revanša ni trofeja  Izvor: MONDO

To je "orlove" koštalo trofeja na turniru na Kipru, prva nagrada je pripala Ukrajincima pošto su u finalu bili bolji - 1:0 (1:0).

Obojica selektora su izvršila mnogo izmjena u odnosu na mečeve u utorak, kada je Srbija pobijedila Kipar (2:0), a Ukrajina Slovačku (3:2).

Radomir Antić je "ponovio" šestoricu igrača, a Aleksej Mihajliščenko samo jednog! U žutom dresu je igrao i nesuđeni srpski reprezentativac, napadač Metalista, Marko Dević.

Ukrajnci su rano došli do vođstva, već u 16. minutu. Sergej Nazarenko je uhvatio "dropku" sa skoro 30 metara i zario loptu u rašlje gola Vladimira Dišljenkovića.

Kapitulacija kao da je trgla "orlove", zaigrali su znatno agresivnije i angažovanije, tjerali protivnika na grešku, prodirali po krilima, naročito po lijevom, ali nedostajala je završnica.

Lopta je jednom završila i na stativi gola Hudžamova, poslije prodora Milana Jovanovića, kome su uklizala dvojica protivničkih igrača od kojih se lopta i odbila... Ali "milimetri sreće" su tada bili na strani Ukrajinaca.

U većem dijelu drugog poluvremena nije bilo agresivnosti srpskih reprezentativaca, nije bilo ni ideje u manevru, samim tim nije bilo ni mnogo šansi.

Jedinu je imao Miralem Sulejmani, koga je "izbacio" Miloš Krasić, ali je hitronogi napadač Ajaksa šutirao direktno u ukrajinskog čuvara mreže.

Tako ni treći put u četiri utakmice sa Ukrajinom Srbija nije postigla gol, a primilia je sedmi.
Međutim, neće "orlove" mnogo boljeti ovaj neuspjeh. Iako porazi nikad ne prijaju, ipak je turnir na Kipru bio samo priprema za ono što slijedi. A slijedi nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

Srbija u narednom meču gostuje Rumuniji u Konstanci 28. marta.

U borbi za treće mjesto na turniru na Kipru, domaćin je savladao Slovačku 3:0.

Srbija - Ukrajina 0:1 (0:1)

STRELAC: Nazarenko u 16. minutu.

SRBIJA: Dišljenković - Rukavina, Ivanović, Dragutinović, Kolarov (od 76. Đurić) - Mutavdžić (od 58. Tošić), Stanković, Milijaš (od 46. Kuzmanović) - Krasić, Jovanović - Lazović (od 46. Sulejmani).

UKRAJINA: Hudžamov, Ševčuk, Mandzjuk, Timoščuk, Rusol, Levčenko, Nazarenko, Kaliničenko (od 90. Rotan), Pašaev (od 46. Čingrinski 46), Dević (od 89. Seleznjev), Voronjin (od 46 Gomenjuk).

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC