• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVALIFIKACIJE: Eriksonu se crno piše

Stari sportski neprijatelji, fudbalske reprezentacije SAD i Meksika, vodili su u srijedu uveče još jednu bitku, koju su dobili "sjevernjaci".

 KVALIFIKACIJE: Eriksonu se crno piše  Izvor: MONDO

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, SAD su pobijedile Meksiko 2:0, golovima 21-godišnjeg Majkla Bredlija, inače sina selektora Boba Bredlija. Poslije prvog gola u finišu prvog dijela, fudbaler Borusije iz Menhegladbaha postigao je gol i u finišu utakmice, čime su Amerikanci materijalizovali brojčanu nadmoć na terenu poslije isključenja Rafaela Markesa.

Upravo to je bio odlučujući trenutak utakmice, kada je defanzivac Barselone u 65. minutu u vazduhu dario američkog golmana Tima Hauarda i odmah je dobio crveni karton. Poslije meča, Markes se izvinio saigračima i navijačima zbog "žute minute"

"Bila je to greška. Takav mi je mentalitet, pobjednički i kad vidim da ne mogu da pobijedim, ja 'poludim'. Moram da naučim da kontrolišem temperament i tako pomognem timu", rekao je Markes.

Selektor Meksika, 61-godišnji Erikson nema sada puno vajde od izvinjenja Markesa, ali ga je ipak prihvatio.

"Čuli ste čovjeka - rekao je da je ponosan što je Meksikanac i izvinjava se navijačima", izjavio je Erikson grupi meksičkih novinara, koji su jedva čekali da ga "razapnu" neprijatnim pitanjima.

Meksikanci ne vole da gube, a posebno ne od Amerikanaca. Za njih je to mnogo veće pitanje od fudbala, sporta. Zato je Erikson bio pod paljbom.

"Fudbal je veliki sport i nerijetko nije prijatelj strpljenja. Ali, ja sam optimista, jer imam dobar tim. Potrebni su nam golovi - neefikasnost je naš najveći problem", rekao je Erikson i potom je počeo da pravi planove za naredni meč (protiv Kostarike 28. marta).

Pitanje je, međutim, da li će on dočekati sljedeći meč kao selektor Meksika. U posljednjih šest mečeva, Meksiko je pobijedio samo jednom.

Kvalifikacije u toj zoni (Sjeverna i Centralna Amerika i Karibi) su tek počele, ali da li će Fudbalski savez Meksika imati strpljenja o kojem je pričao Erikson?

Bilo je glasina da su se poslije utakmice igrači dva tima potukli u tunelu koji vodi do svlačionica, a američki selektor Bob Bredli je to indirektno potvrdio svojom izjavom.

"Uvijek sve pršti od emocija kada igraju SAD i Meksiko. Ponekad su te emocije vrlo uzavrele, i to je razumljivo, dešava se".

REZULTATI 1. kola poslednje faze KONKAKAF zone:

SAD - Meksiko 2:0 (1:0)
/Bredli 43', 90'/

Salvador - Trinidad i Tobago 2:2 (0:2)
/Romero 83, 90' - Edvards 7', Jork 27'(p)/

Kostarika - Honduras 2:0 (0:0)
/Furtado 49', 60'/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC