• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Važno je druženje

"Orlovi" su pretrpili poraz koji ne boli. Ukrajina ih je savladala u finalu turnira na Kipru evro-golom Nazarenka već u 16. minutu.

 Antić: Važno je druženje Izvor: MONDO

Osim što je tradicija u duelima sa Ukrajincima bolna (četiri poraza u isto toliko utakmica), rezultatski neuspjeh će se brzo zaboraviti.

Međutim, već protiv Rumunije u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, izabranici Radomira Antića će morati da igraju mnogo bolje. Kao na primjer u prvom poluvremenu utakmice sa Kiprom (2:0).

"Bilo je to čudno finale. Ukrajinci su iz jednog šuta dali gol i tako sve riješili. U prvom poluvremenu smo dobro parirali protivniku, ali nas je kasnije stigao umor, pa u drugom dijelu nismo bili na zavidnom nivou", počeo je analizu utakmice selektor Radomir Antić, a prenijela je beogradska sportska štampa.

"Nedostajao nam je Nikola Žigić, jer smo dosta prolazili po krilima i centrirali. Probali smo i novu formaciju 4-3-3. Ipak, najvažnije je da smo se družili i razgovarali. To su pozitivni efekti gostovanja na Kipru", završio je Antić.

Danko Lazović je bio jedini "klasični" napadač Srbije u odsustvu Nikole Žigića i Marka Pantelića. Postigao je gol protiv Kipra, prethodno i asistirao Milanu Jovanoviću.

Ipak, protiv Ukrajine se nije naigrao.

"Bilo je teško boriti se sa čvrstom odbranom rivala. Treba da budemo zadovoljni, pokazali smo kvalitet, ali jedino važno je ono što nam predstoji - duel sa Rumunima", podvukao je Danko Lazović.

Lazovićev istomišljenik je i Miloš Krasić. Fudbaler moskovskog CSKA je takođe misli već usmjerio na gostovanje u Konstanci.

"Moguće je da nas je umor sputao, jer je većina igrača došla sa priprema, ali to ne bi trebalo da nam bude opravdanje. Ne treba da očajavamo, predstoje nam mnogo važnije utakmice", naglasio je Miloš Krasić.

Duel između Srbije i Ukrajine bio poseban za dvojicu aktera.

Kapiten "orlova" Dejan Stanković je odigrao 80. utakmicu za reprezentaciju. Na "vječnoj listi", na kojoj je neprikosnoven Savo Milošević sa 102 nastupa, je četvrti.

Za Marka Devića, Beograđanina u dresu Ukrajine, meč je počeo sa suzama u očima. Nesuđeni reprezentativac Srbije je prethodno dobio poziv ukrajinskog Saveza i prihvatio ga.

Ipak, nije mu bilo lako da igra protiv "svojih".

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC