• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Den Tana: Pozajmio sam novac Zvezdi

Den Tana je izjavio da je Zvezda možda i previše pazarila u prelaznom roku, kao i da je, sa ostalim članovima Uprave, pozajmio novac klubu.

 Den Tana: Pozajmio sam novac Zvezdi Izvor: MONDO

Predsjednik Zvezde Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Den Tana, izjavio je da je klub možda i previše pazario u prelaznom roku, kao i da je, sa ostalim članovima Uprave, pozajmio novac crveno-bijelima.

"Opredelili smo se za beskamatne pozajmice od svih članova uprave, počev od mene kao predsjednika. Svi pomažu koliko mogu, a ne samo vodeći finansijeri. I pored otežavajućih okolnosti, veliki smo optimisti. Ubijeđeni smo da će Zvezda krenuti krupnim koracima napred od 21. februara, kada je na programu derbi na stadionu Partizana", izjavio je za "Politiku" Tanasijević.

On je dodao da Zvezda nije izolovani slučaj koji kuburi sa novcem, već da finansijske probleme imaju mnogi evropski klubovi.

"Početkom ove nedjelje boravio sam u Ženevi na sednici Skupštine Evropske klupske asocijacije (ECA), na kojoj se bili predstavnici skoro sto najpoznatijih klubova u Evropi. Tamo sam se uvjerio da nema kluba koji nema problema, uglavnom s finansijama. Čak i nekoliko najvećih evropskih klubova kasni s platama igračima po dva-tri mjeseca", istakao je predsjednik Zvezde, koja je pred kraj 2008. obelodanila da njen dug iznosi 16,2 miliona evra.

Iako je prošla godina bila jedna od najtežih u istoriji fudbalskog kluba Crvena zvezda, budući da su sportski i poslovni rezultati trofejnog kluba bili katastrofalni, Den Tana vjeruje da crveno-bijeli mogu sezonu da okončaju trijumfalno.

"Vjerujem da možemo da budemo najbolji i u prvenstvu i u Kupu Srbije. Već na početku nas očekuje derbi protiv Partizana, mada jedna utakmica ne može da odluči prvaka. Otkako sam angažovan u srpskom fudbalu, ovo prvenstvo je najneizvjesnije, što znači da je prisutno poštenje, bolji kvalitet… Nadam se da će tako i ostati do kraja. Smatram da sa Partizanom i Vojvodinom imamo podjednake šanse u borbi za šampionsku krunu, bez obzira na naš bodovni zaostatak. Ima još dosta da se igra i mogući su preokreti", dodao je Den Tana.

Iviću odrešene ruke, ali i najveća odgovornost

Predsjednik Zvezde je rekao da je klub možda i previše kupovao u prelaznom roku, da na spisku prvotimaca ima prekobrojnih, kao i da će vjerovatno biti odlazaka iz Ljutice Bogdana.

"Sportski direktor Ilija Ivić je imao odrešene ruke, pa će na njemu biti i najveća odgovornost. Sam je dovodio igrače, ali je imao podršku uprave. I on je svjestan da su desetorica novajlija previše za jedan klub. Nadamo se da će biti još i odlazaka! Dogovorili smo se i složili da imamo najviše 25 igrača, ali to nije ostvareno, pošto ih je trenutno više od 30. Zbog obaveza nisam otišao da obiđem ekipu na pripremama na Kipru, iako sam to planirao. Izvještaji koje sam dobio od tim menadžera Nemanje Filipovića su pozitivni i imaćemo maksimalno spreman tim na proleće".

Sadašnjem sazivu Skupštine Crvene zvezde mandat ističe u utorak, pa je Den Tana po Statutu dužan da sazove Sabor, koji će izabrati nove članove Skupštine.

"Sjednicu Upravnog odbora održaćemo 24. februara, a Sabor kluba ću sazvati najkasnije do 15. marta. Poštovaćemo Statut, ali nema razloga za žurbu. Međutim, neće biti ni odlaganja Sabora. Savjetovano mi je da je možda bolje da sačekamo donošenje Zakona o sportu u Srbiji, ali pošto našoj Skupštini mandat ističe kroz nekoliko dana, Sabor je neophodan. Trudićemo se da sve dobro pripremimo, kao i da taj skup protekne po utvrđenim pravilima, jer je to u interesu Zvezde", istakao je Tanasijević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC