• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: "Orlićima" zlato, "matori" idu na SP

Prvi čovjek srpskog fudbala puca od optimizma pred naredna iskušenja "A" i mlade reprezentacije Srbije. I Subotić u Švedskoj.

  Karadžić: "Orlićima" zlato, "matori" idu na SP  Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, uvjeren je da će "A" reprezentacija sa uspjehom završiti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. i da će mlada reprezentacija postati prvak Evrope na predstojećem kontinentalnom prvenstvu.

"Selektor Radomir Antić mi je rekao da je ubijeđen da ćemo se plasirati u Južnu Afriku. I ja sam uvjeren u to, baš kao što sam uvjeren i da će mladi osvojiti zlato u Švedskoj. Ali, lopta je okrugla", poručio je Tomislav Karadžić gostujući u emisiji "Total soker" na SOS kanalu.

Optimizam vezan za nastavak kvalifikacija "orlova" potkrijepio je argumentima.

"Drugačiji je duh, drugačije je raspoloženje u reprezentaciji. Zastupljeno je druženje. Radomir Antić je spojio sve te komponente".

Karadžić smatra da su minule provjere nacionalnog tima, kako ona krajem prošle godine protiv Poljske u turskom Beleku gdje su igrali uglavnom igrači iz Superlige, tako i na nedavnom turniru na Kipru, u potpunosti opravdala očekivanja.

"Kod selektora Antića ništa nije slučajno. Sve te provjere su poslužile za donošenje određenog suda. Igranje dvije utakmice u dva dana na Kipru nije bilo humano, ali na žalost, nismo imali drugih termina. Izuzetno smo zadovoljni tom provjerom uprkos porazu od Ukrajine".

"ORLIĆI" NA KROVU EVROPE

Prvi čovjek srpskog fudbala nema dilemu šta će uraditi "orlići" na EP.

"Imamo velike ambicije - želimo zlato u junu u Švedskoj poslije dva učešća u finalu. Po sastavu, mlada reprezentacija Srbije se s pravom nada najvišem plasmanu".

Skoro je Karadžić izjavio da je "voćka zrela" aludirajući da je vrijeme da se srpska mlada reprezentacija popne na najviši stepenik pobjedničkog postolja.

"Bez ambicioznih ciljeva nema velikih rezultata. To ne bi trebalo da predstavlja pritisak već dodatni motiv. Zašto da ne računamo na najveći plasman?", pita se Karadžić.

Evropsko prvenstvo za mlade će početi četiri dana poslije kvalifikacione utakmice "A" reprezentacije protiv Farskih Ostrva. Postavlja se pitanje kome će pripasti igrači koji igraju za najbolju selekciju, a imaju i pravo igranja za selekciju do 21 godine.

"Selektoru Slobodanu Krčmareviću će svi biti na raspolaganju. Tražio je da mu se igrači daju poslije utakmice "A" reprezentacije sa Austrijom, a ne poslije Farskih Ostrva. To ćemo ostaviti selektorima da se dogovore".

Prilikom predstavljanja Nevena Subotića u novog reprezentativca Srbije stekao se utisak da ne želi da igra za "orlića" iako još ima pravo.

"Mislim da Neven Subotić nije dobro razumio pitanje... On je ličnost vrijedna pažnje i ne vjerujem da će biti problem da on zaigra u Švedskoj".

Subotić nije debitovao u Antićevom timu na Kipru, jer iz FIFA nisu stigli svi neophodni papiri.

"Očekujem da ćemo do kraja februara dobiti papire za njega", podvukao je Karadžić.

MOGUĆ JE REGIONALNI KUP

Predsjednik FSS je jedan od inicijatora ideje o osnivanju regionalnog takmičenja. Kako tvrdi, prije će se oformiti kup takmičenje nego prvenstvo.

"Razgovarao sam sa ljudima iz svih saveza iz okruženja, uključujući i Mađare i Kiprane... Na negativne odjeke sam naišao samo kod Slovenaca i Crnogoraca, ali to su mali savezi. Postoji ideja da se oformi regionalni kup, da se igra paralelno sa nacionalnim prvenstvima. U tom slučaju bismo morali da imamo i fond, za nagradu za prvaka", zaključio je Tomislav Karadžić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC