• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić u Banjaluci dočekan ovacijama

Selektor Srbije održao predavanje trenerima u najvećem gradu Republike Srpske.

 Antić u Banjaluci dočekan ovacijama Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić nema odmora. Poslije turnira na Kipru vratio se u Beograd, pa ga je put u utorak najprije odveo u Kragujevac, a zatim i u Republiku Srpsku, odnosno Banjaluku.

Na poziv čelnih ljudi FS RS održao je predavanje trenerima tamošnjih klubova. Iz Banjaluke, Antić odlazi pun pozitivnih utisaka, a rekao je da ne bi imao ništa protiv da se organizuje meč reprezentacija Srbije i RS.

"Ja sam prezadovoljan (boravkom u Banjaluci). Mi smo prepoznali dobru ideju i želimo svojim prisustvom da podignemo atmosferu koja vlada u fudbalu. Siguran sam da su ovi ljudi...otišli kući zadovoljni. Ja odlazim zadovoljan, jer sam sa njima podijelio nešto što volim", rekao je Antić, čije je predavanje pratio rekordan broj trenera.

Novinare je zanimao i Antićev stav o tome kada će reprezentacija Srbije gostovati u Banjaluci.

"Taj dio ostavljam ljudima koji vode saveze. Ja nemam te ingerencije. Mogu samo da kažem da nemam ništa protiv. S moje pozicije ja sam prepoznao dobro raspoloženje i dobar odnos prema reprezentaciji. Ne vidim ništa loše u tome da dođemo“.

Posljednjih dana sve više se ponovo priča o organizovanju regionalne lige, koja bi po mnogima bila spas za klubove sa prostora bivše Jugoslavije.

"Ja ne bih rekao da je to izlaz, ali kada vidimo ukupno stanje u tim ligama navodi na analizu. Kako sam čovjek koji svaku situaciju analizira iz svih uglova mislim da je dobro što se o tome priča, a da li će doći do nekog rješenja zavisi od interesa. Da bi bio konkurentan sa ostalim zemljama fudbal na ovom prostoru definitivno mora da traži izlaz iz ove situacije“, smatra Antić.

Selektor je rekao i kako je prezadovoljan kvalitetima rođenog Banjalučanina Nevena Subotića u čije se sposobnosti uvjerio već na prvi pogled. Antić je Subotića gledao na pripremama Borusije u Marbelji i kako kaže odmah mu je bilo jasno da je riječ o vrhunskom igraču.

Još da je uspio da privoli Bojana Krkića iz Barselone, koji je odlučio da igra za špansku reprezentaciju...

"Krkić nije napravio dobar potez. Nije dobro izračunao. On sad igra za mladu reprezentaciju i neki dan je igrao protiv Danske čini mi se. U ovom trenutku Španija je najbolja reprezentacija na svijetu. Na njegovom mjestu igra pet igrača u najboljim godinama, gdje sigurno za pet sljedećih godina će teško doći do prilike da igra. Govorim o Vilji, Silvi, Guizi, Ljorenteu i Kazorli. Prema tome on je mlad, a teško da će imati strpljenja da čeka pet godina da dobije šansu. U fudbalu se ne zna šta će biti za mjesec dana, a kamoli za pet godina. Profil je igrača, koji bi nam donio dodatni kvalitet“, žali za mladim fudbalerom Barselone Antić.

U nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine Srbija prvi meč igra protiv Rumunije. Mnogi su taj meč proglasili odlučujućim za sudbinu obe reprezentacije.

Antić tako ne smatra, već vjeruje da Srbija drži sudbinu u svojim rukama i da će presudne biti utakmice koje budu igrala na svom bunjištu.

"Jeste da joj se daje epitet ključne, ali dosadašnji rezultati su nam stvorili most za povratak na koji ja hoću da računam iz prostog razloga što smo stvorili uslove da riješavamo pitanje pobjednika na utakmicama u Beogradu. Tako da sam mišljenja da se u Južnu Afriku ide preko Beograda, a to znači pun stadion i da narod dođe i uloži u nas, a mi ćemo im to vratiti na najbolji mogući način“, poručio je Antić.

(MONDO - foto: MN Press, arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC