• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi pobjegli iz Vardara

Teško je dokučiti šta se dešava u najpoznatijem makedonskom fudbalskom klubu - Vardaru. Finansijska kriza drma, borba za fotelje - nemilosrdna.

 Srbi pobjegli iz Vardara Izvor: MONDO

Čas ga jednog dana preuzimaju Srbi (biznismen Miroslav Popović, Aca Bulić i trener Saša Nikolić), pa se sada pojavila informacija da oni ipak neće voditi glavnu riječ u Vardaru.

Prema informacijama iz Skoplja, Popović, koji je trebalo da bude glavni finansijer Vardara, nije ispunio obaveze koje je obećao po dolasku u klub. Takođe, kao grijeh mu se uzima i to što je bez konsultacija sa upravom kluba smenio trenera Milka Đurovskog i doveo Sašu Nikolića.

Skopski list "Dnevnik" piše da su Skoplje napustili i Aca Bulić, koji je kratko vrijeme bio zadužen za sportski dio u novoj klupskoj organizaciji, zatim trener Saša Nikolić, kao i trojica fudbalera Marko Grubelić, Miroslav Opsenica i Bojan Stepanović.

Svi oni su se odjavili iz hotela "Aleksandar palas" i napustili su Skoplje.

Predsjednik Vardara Bojan Zahariev potvrdio je ovu informaciju. Glavni sponzor Vardara i na proleće će biti Trifun Kostovski.

U međuvremenu, najzvučnije ime koje je ove zime došlo u Vardar svakako je Goce Hristov, nekadašnji napadač Partizana, ali pitanje je da li će on uopšte da igra.

"Dok sam bio u inostranstvu, pratio sam šta se dešava u Vardaru i znao sam da situacija nije ružičasta. Sad sam se uvjerio i da od lošeg ima lošije. Klub sa najvećim rejtingom u Makedoniji i regionu ne zaslužuje ovakav tretman. Pozivam sve strane koje sada kroje sudbinu Vardara da zaborave na lične sujete i nesporazume i da nađu izlaz iz krize. Fudbal je igra, a ne politika, a glavnu riječ treba da vode fudbaleri", istakao je Hristov.

Iako je sa zadovoljstvom prihvatio da nosi dres Vardara, igranje Hristova je sada pod znakom pitanja. Borci za klupske fotelje su mu zagorčali prvobitnu radost. Hristov ne igra, njegovi novi saigrači štrajkuju i veliko je pitanje da li će Vardar uopšte da igra u prvom kolu prolećnog dijela makedonskog prvenstva 1. marta.

Vardar je jesenji dio završio na petom mjestu sa 13 bodova zaostatka za liderom, Makedonijom Đorče Petrov.

Bilo je čak priče da će Danijel Ljuboja možda ove zime u Vardar, ali do toga nema ništa.

Hristov primećuje: "U ovakvoj situaciji, izlišno je govoriti o nekakvim ekskluzivnim transferima i dolasku kvalitetnih inostranih fudbalera u Makedoniju. Gdje da dođu? Pa, ja sam bio srećan što ću se vratiti zemlju i vidite šta se dešava u najvećem makedonskom klubu. Niko ne misli na domaće igrače, ne zna se ko pije a ko plaća. Šta da kažem kolegi iz neke druge zemlje koji bi me pitao za savjet da li da dođe u neki makedonski klub? U uslovima u kojima se ne daje plata domaćim igračima, nerealno je očekivati da dođu stranci".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC