• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEN TANA: Zvezda vrijedi 300 miliona evra!

Predsjednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević tvrdi da bi 75 odsto najjačih klubova u Evropi voljelo da se nalazi u situaciji u kakvoj je Zvezda.

 DEN TANA: Zvezda vrijedi 300 miliona evra! Izvor: MONDO

On je apostrofirao finansijsku, ne i rezultatsku stranu, ali je naglasio da su crveno-bijeli "uspavani gigant", koji uprkos dugu od 17 miliona evra, trenutno vrijedi najmanje 200-300 miliona evra.

"Zvezda nije ni fabrika, ni rudnik, već fudbalski klub, i to posrnuli gigant, koji ima veliku vrijednost. Zvezda je daleko vrednija od većine stvari u ovoj zemlji i vrijedi između 200 i 300 miliona evra, a njen dug iznosi svega 16 do 17 miliona. Bio sam akter sastanka evropske fudbalske asocijacije, koju sačinjavaju 103 najbolja kluba na kontinentu, a zaključak je da bi 75 odsto njih voljelo da su u našoj poziciji. Nije tajna da mi imamo probleme, ali njihovi su mnogo veći", izjavio je za "Press" Tanasijević.

Dan Tana je objasnio da razgovori koje vodi s bankarima iz Srbije imaju za cilj ozdravljenje Zvezde.

"Otišao sam u banku da kažem da bih stavio tamo i svoje pare. Želio sam da govorimo o saradnji, ali i o kreditima. Mi smo klub u tranziciji, kao i cijela država, potrebni su nam pomoć i krediti. Drugi pominju privatizaciju kao lijek za nas. Ta priča plaši ljude, navijače, nas same, bankare... Morali bismo o tome da govorimo opreznije, jer niko od nas iz Upravnog odbora nije ovdje da bi kupio klub. Želimo da ga ozdravimo i krenemo naprijed".

Prema riječima Tanasijevića, globalna finansijska kriza najmanje će da se odrazi na filmsku industriju i sport.

"Film i sport će najmanje da osjete krizu, jer su to najjeftiniji vidovi zabave. Ljudi bez posla i oni koji nisu zadovoljni ekonomskim uslovima u zemlji doći će na utakmicu ili u bioskop da nađu malo zabave i zaborave na tužnu svakodnevicu", tvrdi Den Tana.

Uprkos svemu, prvi čovjek kluba iz Ljutice Bogdana vjeruje da puleni Čedomira Janevskog već na kraju ove sezone mogu da razvesele navijače novom titulom.

"Da ne vjerujem u to, ne bih ni bio ovdje! Dokle god postoji šansa da osvojimo titulu, mi ćemo da se borimo. Trenutno su dva kluba ispred nas na tabeli, ali s njima ćemo da odigramo još po dve utakmice i ukupno 16 kola je prije nama. Dovoljno da budemo prvi", samouvjeren je Tanasijević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC