• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tanasijević (ne) zove Zvezdaše na Sabor

"Sa Kozićem imam sukob argumentima, sa Ivićem ne pričam, rekao sam da će dug biti veći, a za komemoraciju Đorđa Milovanovića ima vremena"...

 Tanasijević (ne) zove Zvezdaše na Sabor Izvor: MONDO

Predsjednik FK Crvena zvezda Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Den Tana, održao je sastanak sa oko 40 veterana kluba, među kojima je bila i nekolicina njegovih najvećih protivnika uoči i tokom Izborne skupštine, na kojoj je izabran za prvog čovjeka kluba.

Poslije susreta sa veteranima, Tana je objasnio da je razlog za susret to što je prošlo 100 dana od njegovog dolaska na čelo kluba, tako da je želio da se vidi sa onima koje smatra jako važnim dijelom Crvene zvezde, da čuje njihova razmišljanja, ideje...

"Sastanak je bio konstruktivan", opisao je kratko Tanasijević susret sa, između ostalih, i njegovim nesuđenim protivkandidatom na Izbornoj skupštini, Zoranom Bingulcem.

Iz "opozicije" bili su tu još Dušan Savić i Vladimir Petrović Pižon, ali ne i Milovan Đorić.

Sastanak sa veteranima "povodom 100 dana od kada je Tanasijević došao" ima i drugu, pravu pozadinu, a to je priprema za Sabor crveno-bijelih, na kojem bi trebalo da budu izabrani delegati za najviši organ kluba, Skupštinu. Prethodnoj je mandat istekao 18. marta i sve ovo samo je "priprema" Sabora, na kojem bi trebalo da bude izabrano novih 76 članova Skupštine, čija bi većina imala najveću moć u odlučivanju, pa i ovlašćenje da smijeni kompletan Upravni odbor.

Dakle, predstoji nova borba za Crvenu zvezdu.

"Mogu da vam kažem da ćemo 24. februara odrediti tačan datum održavanja Sabora, a okvirno, on će biti održan sredinom marta", rekao je Tanasijević.

Uslijedilo je pitanje: "Ko su sve članovi sabora?", na šta su se Tanasijević i njegov sagovornik, veteran kluba Vladica Popović pogledali...

Po statutu, članovi Sabora su svi oni koji imaju člansku kartu kluba. Od osnivanja, pa do danas... Čak i dječaci okupljeni u akciji "I ja sam Zvezdaš". Svi oni, ravnopravno, imaju pravo da odlučuju o tome ko će biti član Skupštine FK Crvena zvezda.

Pitanje je samo kako bi taj sabor izgledao, kada bi došli svi koji imaju pravo glasa...


"ĆOROVIĆ NIJE SMIJENJEN"

Možda i zbog toga nekome nije u interesu da "dođu svi", a prethodnih dana pojavile su se i spekulacije da bi atkuelno rukovodstvo moglo da formira komisiju, čiji će zadatak biti da izabere i verifikuje mandate članovima nove Skupštine.

To je Tana demantovao i izrazio nadu da će u "organizaciji Sabora i samom Saboru najviše učestvovati veterani", a oni su u petak nezvanično Tanasijeviću predložili 21 predstavnika za Skupštinu iz svojih redova.

Potom je uslijedilo pitanje: "Zbog čega nije održana komemorativna sjednica povodom smrti legendarnog fudbalera Zvezde, Đorđa Milovanovića?"

Obrazloženje za novu bruku kluba je bilo prilično nemušto, da su čelnici bili na sahrani, poslali vijence i izrazili saučešće, ali i da ekipa nije bila u Beogradu u to vrijeme!?

Ostaje pitanje kakve veze ima prisustvo igrača sa komemorativnom sjednicom, a i da ima veze, istina je da su igrači tada bili i trenirali u Beogradu, a kapiten Nenad Milijaš je čak prisustvovao sahrani...

Tanasijević nije dao odgovor na pitanje da li će neko snositi odgovornost zbog ovog propusta, ali je rekao da "sjednica može da bude održana i kasnije".

Na pitanje: "Da li će?", predsjednik je odgovorio: "Hoće", tako da će Crvena zvezda vjerovatno postati jedini klub, koji će komemorativnu sjednicu povodom smrti svoje legende održati poslije njegove sahrane.

Prethodnih dana pisalo se o smjeni upravnika stadiona Miodraga Ćorovića, kojeg je sa dugogodišnjeg radnog mjesta otpustio generalni sekretar kluba Saša Kozić.

Tana, tvrdi da Ćorović nije smijenjen.

"To nije istina. On je otišao na tronedeljni, zasluženi odmor, a kada se bude vratio, pričaćemo o svemu", rekao je predsjednik, u odgovoru koji donekle potvrđuje da između njega i Kozića stvari ne funkcionišu najbolje.

"Mi smo u sukobu svaki dan, ali u sukobu argumenata, jer nemamo ista mišljenja. Nazvao bih to konstruktivnim sukobom, jer o svemu razgovaramo", objasnio je Tana odnos sa, po hijerarhiji, jako bliskim saradnikom.

"SA IVIĆEM NE KOMUNICIRAM"

On komunicira sa Kozićem, ali izgleda ne i sa sportskim direktorom Ilijom Ivićem.

"Da li smo u sukobu? Ne, samo ne razgovaramo".

A, onda je dodao...

"Ne razgovaram s njim ni o jednoj temi. On radi svoj posao za koji je plaćen i za koji je odgovoran. Ako on nema potrebu mene da zove, nemam ni ja njega".

Tanasijeviću ne smeta što su potpredsjednici i članovi UO Marko Mišković i Vladimir Jugović često u inostranstvu, jer što se njega tiče "mogu da budu i na mjesecu".

O kupovini igrača u januaru:

"Još je nismo podnijeli... Nije zaokruženo, ali plivamo zahvaljujući pozajmicama članova UO".

Da li to znači da je dug veći nego što je bio? Tansijević se prvo "kiselo" nasmijao, a onda odgovorio:

"Ja sam i najavio da će se dug prvo uvećati, a potom tek smanjiti", potvrdio je sumnje da su dugovanja kluba sa 16 narasla za 20 "i kusur" miliona evra.

U Upravnom odboru, osim što odobravaju pozajmice, sada rade na drugačiji način nego kada je Tanasijević bio član tog tijela.

"Svaka odluka kluba je verifikovana od strane UO, što ranije nije bio slučaj, jer su se samo dizale ruke na već donijete odluke", otkrio je kako se zasjedalo u upravi za vrijeme predsjednikovanja Dragana Džajića, Dragana Stojkovića i Toplice Spasojevića.

Tanasijević je kod sve troje svojih predsjednika bio član UO. Pa, zbog čega nije otišao iz kluba, ako je tako rađeno?

"Vjerovao sam im na riječ, a za mene je riječ jača od ugovora", rekao je Tana, koji kaže da nisu tačne tvrdnje da nije upoznat sa dešavanjima u klubu.

"To prvi put čujem", podvukao je prvi čovjek srpskog najtrofejnijeg kluba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC