• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Hidink i Ronaldo znaju znanje

Mančester Junajted napravio je još jedan korak ka odbrani šampionske titule savladavši Blekburn 2:1, a najzaslužniji za to je Kristijano Ronaldo.

 PREMIJER: Hidink i Ronaldo znaju znanje Izvor: MONDO

Portugalac je na isteku sata igre na Old Trafordu postigao odlučujući gol i to kakav. Najbolji igrač planete odapeo je iz slobodnjaka, lopta je preletjela živi zid i zakoprcala se iznad nemoćnog Pola Robinsona za veliko slavlje domaćih navijača.

Prije toga u listu strijelaca upisali su se Runi, koji je u prvom dijelu iskoristio grešku odbrane gostiju za vođstvo “đavola”, te napadač gostiju Roke Santa Kruz.

Paragvajac je u 32. minutu zatresao mrežu “đavola” ali loptu iz mreže nije vadio Edvin Van Der Sar pošto ga je Ser Aleks Ferguson odmarao. U prvom timu nisu se našli ni Nemanja Vidić i Rajan Gigs, koji su ušli u igru u drugom poluvremenu.

Mančester junajted ovim trijumfom udaljio se na osam bodova od drugoplasiranog Liverpula, koji u nedjelju dočekuje Mančester siti.

Novi trener Čelsija, Holanđanin Gus Hidink, debitovao je pobjedom na klupi novog kluba.

Čelsi je u Birmingemu savladao Aston Vilu (1:0) i preuzeo treće mjesto na tabeli od današnjeg rivala.

Hidink je ostao dosljedan svojoj fudbalskoj filozofiji, a to je napadačka igra. Tako je Čelsi na Vila Parku krenuo u ofanzivnijoj formaciji nego što je bio slučaj u vrijeme Luiza Felipea Skolarija. Didije Drogba je poslije dužeg vremena bio u špicu napada, a sa krila su dejstvovali Kalu i Anelka.

Prvi pogodak pao je u 19. minutu. Lampard je izvanredno asistirao, a Nikolasu Anelki je preostalo samo da savlada golmana domaćih. Tako je francuski reprezentativac postigao gol nakon osam mečeva "posta", njegov 15. ove sezone, za potvrdu prvog mjesta na listi strelaca Premijer lige.

Anelka je šesti put u dresovima četiri kluba davao golove Aston Vili. Zanimljivo je da je to prvi Čelsijev pogodak u prvom poluvremenu još od novembra prošle godine!

Najbolju priliku za domaći tim imao je Ešli Jang kada je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Srpski internacionalac Branislav Ivanović meč je odgledao sa klupe "plavaca".

Duel na Vila Parku bio je i sudar dve različite filozofije funkcionisanja klubova.

Na jednoj strani Čelsi, sinonim za fudbalsku globalizaciju, meč je počeo sa samo dva domaća igrača (Terijem i Lampardom), dok je Martin O'Nil u najboljih 11 imenovano tek trojicu stranaca - golmana Breda Fridela (SAD), Stilijana Petrova (Bugarska) i Karlosa Kueljara (Španija).

Arsenal je remijem sa Sanderlendom na svom terenu (0:0) dodatno pogoršao šanse da se i naredne sezone takmiči u Ligi šampiona.

Sastav Arsena Vengera je četvrti put uzastopno odigrao neriješeno u prvenstvu, od toga treći put bez golova i sada zaostaje šest bodova za četvrtoplasiranom Aston Vilom. Prethodno "tobdžije" nisu uspjele da savladaju Everton, Vest Hem i Totenhem.

REZULTATI 26. KOLA:

Aston Vila - Čelsi 0:1 (0:1)
/Anelka 19/

Arsenal - Sanderlend 0:0

Bolton - Vest Hem 2:1 (2:0)
/Tejlor 10, Dejvis 11 - Parker 66/

Midlzbro - Vigan 0:0

Stouk - Portsmut 2:2 (0:0)
/Biti 78p, 80 - Kranjčar 75, Šoukros 90ag/

Mančester junajted - Blekburn 2:1 (1:1)
/Runi 23, Ronaldo 60 - Santa Kruz 32/

U NEDELJU:

Fulam - Vest Bromvič Albion (14.30)
Liverpul - Mančester Siti (16.00)
Njukasl - Everton (17.00)

U PONEDELJAK (21.00):

Hal - Totenhem

TABELA: Mančester j. 62, Liverpul (-1) 54, Čelsi 52, Aston Vila 51, Arsenal 45, Everton (-1) 40, Vigan 35, Vest Hem 33, Mančester siti (-1) 31, Sanderlend 31, Fulam (-2) 30, Bolton 30, Hal (-1) 29, Portsmut 28, Njukasl (-1) 27, Totenhem (-1) 25, Stouk 25, Blekburn (-1) 23, Midlsbro 23, VBA (-1) 22 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC