• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Rad baš prijateljski - 1:1

Na vještačkoj travi u Zemunelu, Partizan i Rad odigrali su prijateljski meč pred start proljećnog dijela prvenstva, a rezultat je bio 1:1.

 Partizan i Rad baš prijateljski - 1:1 Izvor: MONDO

Rezultat jeste bio prijateljski, ali je utakmica ličila na prvenstvenu. Bilo je dosta ritma, trčanja (hladnoća je tjerala igrače obe ekipe da stalno budu u pokretu), ponekad i žustrih duela.

Isti rivali na isti način završili su i ligaški susret jesenas na stadionu Partizana. Ovog puta ponovio se gotovo isti scenario: Partizan je držao loptu u posjedu, poveo, a Rad u nastavku uspio da izjednači.

Crno-bijeli su, igrajući u ovom trenutku najjačem sastavu, poveli iz prve prave akcije na meču, a ona je uslijedila tek u 41. minutu. Do tada, lider prvenstva imao je posjed lopte, ali ne i mašte u napadu.

Na mjestu Zorana Bambija Tošića, lijevom krilu, igrao je novajlija iz Crne Gore, Nikola Vujović.

Mreža se konačno zatresla poslije akcije, koju je krunisao reprezentativni lijevi bek Ivan Obradović i s minimalnim vođstvom tima Slaviše Jokanovića otišlo se na odmor, tačnije zagrijavanje u svlačionicama, jer je napolju bilo ledeno. Olakšavajuća okolnost za igrače oba tima bila je ta što je teren u SC Teleoptik u Zemunu bio očišćen od snijega.

Rad je u nastavku susreta pokazao da je izrastao u ozbiljnu superligašku ekipu, kojoj opstanak ne bi trebalo da bude problem. Pojačani nekolicinom fudbalera, koji su očigledno nadomjestili odlazak Nemanje Pejčinovića u Zvezdu i Brane Ilića u Partizan, "građevinari" su u nekoliko navrata "stislI" Partizan, a u 75. minutu, nekadašnji fudbaler Hajduka iz Kule Jovan Radivojević pogodio je mrežu za 1:1.

U prvom poluvremenu, u napadu Partizana igrao je prošlogodišnji fudbaler Rada Miloš Bogunović, a na drugoj strani, organizator igre tima sa Banjice bio je igrač Partizana Nenad Brnović, koji se nalazi na pozajmici, poslije dve i po godine liječenja od teškog loma noge.

U nastavku, skorašnje pojačanje Partizana iz Rada, Brana Ilić, dobio je priliku da zaigra protiv bivšeg kluba. Jednom se našao i u izglednoj poziciji, ali se spetljao.

Meč je posmatrao i nekadašnji fudbaler Rada i Partizana Ljubinko Drulović.

Poslije meča, treneri obje ekipe Slaviša Jokanović i Marko Nikolić bili su zadovoljni jakom provjerom pred nastavak prvenstvene sezone u koju dva beogradska kluba ulaze sa različitim ambicijama i zadacima - Partizan brani titulu, a Rad se bori za opstanak.

"Bila je ovo dosta dobra utakmica Mi smo u prvom delu bili nešto bolji, a Rad je imao odličan period igre od 25 minuta u drugom dijelu kada nam je zadavao dosta problema. I ja i moj kolega probali smo još neke opcije i moram da budem zadovoljan", rekao je Jokanović.

Upitan da li je zadovoljan onim što je vidio sedam dana pred "vječiti derbi", možda i ključnu utakmicu u šampionatu, Jokanović je odgovorio: "Mene prije svega interesuje kako će Parizan izgledati kroz sedam dana kada počne prvenstvo".

A da li je tim koji je počeo meč onaj koji će izaći i u Humskoj 28. februara protiv Crvene zvezde?

"To ćete saznati ako kupite kartu i dođete na utakmicu. Normalno je da se tim pravi dan prije, možda i na sam dan utakmice", odgovorio je Jokanović.

Trener Rada Marko Nikolić može da bude zadovoljan onim što je ekipa uradila tokom priprema. Tim sa Banjice izrasta u jednu čvrstu i organizovanu ekipu. Ipak, jedan segment igre nije na nivou.

"Mnogo lagano primamo golove. To se dešavalo i na pripremama (na Kipru), i evo sada protiv Partizana. Iz jedine ozbiljnije akcije Partizan nam je dao gol i to moramo hitno da ispravljamo. Sa druge strane, treba nam dosta poluprilika i dobrih šansi da postignemo gol", kaže Nikolić.

On je ocijenio da je 1:1 najrealniji rezultat, jer je Partizanu pripalo prvo, a njegovom timu drugo poluvrijeme, za koje je rekao da je bilo "dosta dobro za njegovu ekipu".

"Moja ekipa izgleda dosta dobro fizički. Ovo jeste bila prijateljska utakmica, ali sa prilično tempa, duela...Drago mi je što su Rad i Partizan pokazali da nisu ekipe koje će se pripremati sa nižerazrednim ekipama i bilježiti lagane pobjede", rekao je trener "građevinara", koji je na glavi imao vunenu kapu "United force" (navijačka grupa Rada).

Upitan kakve su šanse Rada u nastavku sezone, Nikolić je odgovorio da je primarni zadatak opstanak, ali i da ovaj tim, sa organizacijom unutar kluba i navijačima zaslužuje više..."Vjerujem da ćemo o ovome pričati kad za to dođe vrijeme", optimista je Nikolić.

TIMOVI:

PARTIZAN: Mladen Božović - Ivan Stevanović, Ivan Obradović, Nenad Đorđević, Srđa Knežević, Ljubomir Fejsa (od 46. minuta Nemanja Tomić), Žuka, Moreira, Miloš Bogunović (od 60. minuta Brana Ilić), Nikola Vujović (od 60. minuta Adem Ljajić), Moreira, Dijara (od 85. minuta Vašington).

RAD: Kahriman (od 65. minuta Danilović) - Todorovski, Savić, Petrović, Vuković, Vidović, Radivojević, Andrić, Brnović, Mitrović, Jovančić. Igrali još: Protić, Delić, Jeremić, Jovanović, Kaluđerović, Jeremić.

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC