• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je, zapravo, uhapšen u Budvi?

Podgoričke "Vijesti" tvrde da je u Budvi zaista uhapšen Zvezdan Terzić, ali je da je pušten "poslije poziva iz Podgorice".

 Ko je, zapravo, uhapšen u Budvi? Izvor: MONDO

Podgorički dnevnik "Vijesti" tvrdi da je u subotu u Budvi zaista uhapšen bivši predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zvezdan Terzić, iako je policija zvanično saopštila da je riječ o čovjeku koji liči na njega.

U članku pod naslovom "Pušten nakon poziva iz Podgorice", "Vijesti" navode da je informacija o hapšenju Terzića tom listu "potvrđena u budvanskoj policiji", prije nego što je objavljeno zvanično saopštenje da je provjerama utvrđeno da nije riječ o Terziću već o V.J. iz Nikšića, koji je potom pušten na slobodu.

"Privođenje Terzića, kome su petorica policajaca u civilu stavila lisice na ruke, vidjelo je mnogo svjedoka, među kojima i oni koji se dugo godina bave sportom i koji su prepoznali bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. Hapšenje Terzića je 'Vijestima' potvrđeno i u upravi FK Mogren. Oni su potvrdili i da je Terzić brzo nakon privođenja pušten. Kriminalistički inspektori u civilu su Terzića uhapsili oko 15 časova dok je na Jazu gledao prijateljsku utakmicu između Mogrena i OFK Beograda. Terzić je, kako saznajemo, nosio kačket na glavi i pokušao da se prikrije umiješavši se među publiku. Mirno je posmatrao fudbalere iz svog nekadašnjeg kluba, a onda ga je, naočigled više od stotinu navijača, policija zamolila da pođe sa njima", navodi podgorički dnevnik.

Za bivšim direktorom OFK Beograda prije godinu dana u Srbiji raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, odnosno da je učestvovao u malverzacijama oko transfera pojedinih fudbalera.

Terzić je nestao prije godinu dana, a sumnja se da je u nekoliko navrata boravio u Crnoj Gori. On bi trebalo da se 26. februara pojavi u beogradskom Okružnom sudu, gdje sa kolegama iz OFK Beograda, Vladimirom Bulatovićem i Draženom Podunavcem, treba da bude saslušen. Njih trojica se terete da su protivpravno prisvojili 2,1 milion evra prilikom transfera dva fudbalera.

Terzić je kao direktor OFK Beograd, kako stoji u optužnici beogradskog Okružnog suda, "protivpravno prisvojio novac od obeštećenja u jednom od transfera, u ukupnom iznosu od 1.100.000 njemačkih maraka, na štetu ovog fudbalskog kluba“.

Sumnja se da je Terzić zloupotrebio položaj prilikom transfera Vanje Grubača, koji je 1998. godine iz OFK Beograda otišao u njemački Hamburg, i to kao slobodan igrač, na štetu kluba.

"Romantičari sa Karaburme“, na čijem je čelu tada bio Terzić, od Nijemaca su, ipak, dobili milion maraka, ali taj novac nigde nije zvanično zaveden u dokumentima. Grubač se 2001. godine vratio u OFK Beograd, a beogradski klub je za njega Nijemcima platio obeštećenje od 100.000 maraka.

Prošle sezone Grubač je bio sportski direktor Etnikosa iz Ahne. Za transfer ovog fudbalera“OFK Beograda su potpisana dva ugovora sa njemačkim Hamburgerom. Prema prvom ugovoru, koji je te 1998. godine i objavljen javnosti, Grubač je u Njemačku otišao kao slobodan igrač. Drugi tajni ugovor predvideo je da Njemci uplate 1.100.000 maraka na ime obeštećenja OFK Beogradu. Nijemci su taj novac i uplatili, ali se tim parama izgubio trag nakon što ih je Terzić podigao.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC