• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Hajduk konačno skinuo Dinamo

Splićani su na Poljudu savladali Dinamo rezultatom 2:0 i nakon dvije i po godine konačno ga skinuli sa prvog mjesta na tabeli.

 HRVATSKA: Hajduk konačno skinuo Dinamo Izvor: MONDO

Fudbaleri Hajduka na najbolji mogući način počeli su proljećni dio sezone u hrvatskom prvenstvu očitavši još jednom lekciju svom najljućem rivalu Dinamu.

Poslije jesenjeg trijumfa u Zagrebu od 2:0 Splićani su istim rezultatom slavili u nedjelju u velikom derbiju na Poljudu i nakon dvije i po godine skinuli Dinamo sa prvog mjesta na tabeli.

„Modri“ su 19. avgusta 2006. godine zasjeli na čelnu poziciju u hrvatskom prvenstvu i tu ostali 918 dana, ali njihovom nizu konačno je došao kraj, na radost mnogih koji su čekali trenutak kada će Mamićev „veliki Dinamo“ ponovo gledati nekom u leđa.

Jedini pravi hrvatski derbi, odigran pred 33 hiljade gledalaca na Poljudu, nije bio lijep za oko, ali o njemu će se sigurno još dugo pričati, pošto je Hajduk do vođstva došao iz diskutabilnog penala u bukvalno posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Andrić je izveo slobodnjak, lopta je pogodila u ruku novajliju u redovima Zagrepčana Kalelja, a sudija Bebek pokazao je na bijelu tačku. Kalinić je rutinski izveo najstrožu kaznu i svojim 12. golom sezone doveo svoj tim u vođstvo.

Hajduk je igrao mnogo bolje i stvarao izglednije prilike, a to je krunisao drugim pogotkom na početku drugog poluvremena i to opet uz pomoć novajlije u gostujućem timu.
Nakon bogate internacionalne karijere Robert Kovač ove zime stigao je u Dinamo, ali neće po lijepom pamtiti debi za svoj prvi hrvatski klub u kom igra.

Hrvatski reprezentativac poigravao se u 51. minutu i izgubio loptu što je evrogolom kaznio Senijad Ibričić na oduševljenje domaćih navijača, koji su odmah priredili bakljadu i nakratko prekinuli utakmicu.

Dinamo je do kraja uspio tek da stvori nekoliko poluprilika ali ne i da ozbiljnije zaprijeti golu Subašića pa su Splićani zasluženo došli do velike pobjede. Oba tima završila su meč sa igračem manje, pošto su Buljat i Lovren zaradili po dva žuta kartona.

Hajduk je ovim trijumfom došao do sedme uzastopne pobjede otkako je klub preuzeo Ante Miše koji će nakon uspješnog debija u derbiju protiv Dinama zadržati nadimak „mister 100 odsto“.

Derbi između Dinama i Hajduka naravno nije prošao bez incidenata na tribinama. Bed Blu Bojsi paljenjem stolica u prvom poluvremenu izazvali su masovnu tuču s policijom koja je trajala skoro desetak minuta.

Epilog incidenta je sedmorica uhapšenih huligana i tri povrijeđena policajca.


Inače, derbi na Poljudu kasnio je 15 minuta zbog bizarnog razloga. U želji da stvore što ljepši ambijent navijači su sa krova stadiona rasipali konfete, ali u tome su pretjerali i zatrpali aut liniju ispod istočne tribine, pa se moralo sačekati da se očisti taj dio terena.

Zbog trokružnog sistema u hrvatskom prvenstvu najveći rivali odigraće još jedan meč i to u posljednjem kolu, a zbog dve pobjede Hajduka u ovoj sezoni i taj duel igraće se na Poljudu.

REZULTATI 19. KOLA:

Osijek - Rijeka 2:2 (2:1)
/Primorac 7, Vidaković 36 - An. Šarbini 32, Ah. Šarbini 59)

Zadar - Cibalija 2:1 (2:0)
/Terkeš 25, 38 - Husić 62

Zagreb - Inter 0:1 (0:1)
/Jankep 17/

Slaven - Šibenik 3:1 (0:0)
(Bilen 48, Vrućina 69, 76 - Zec 90+1/

Varteks - Kroacija S. 2:1 (1:0)
/Mumlek 23 penal, Vuk 83 - Juroš 82/

Hajduk - Dinamo 2:0 (1:0)
/Kalinić 45+3 penal, Ibričić 51/

Dinamo 39, Hajduk 38, Slaven B. 31, Šibenik 28, Varteks 27, Rijeka 26, Zagreb 24, Osijek 24, Inter 21, Cibalija 21, K. Sesvete 19, Zadar 16

(MONDO, foto Index.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC