• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proširena istraga protiv Džajića

Novo proširenje istrage protiv legende Crvene zvezde Dragana Džajića povodom sumnji u ispravnost pojedinih transfera igrača.

 Proširena istraga protiv Džajića Izvor: MONDO

Okružni sud u Beogradu proširio je istragu protiv bivšeg direktora fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića zbog sumnje da je od transfera fudbalera Ivana Dudića u lisabonsku Benfiku protivpravno prisvojio višemilionski iznos nemačkih maraka, izjavila je Tanjugu portparol tog suda Ivana Ramić.

O sprovođenju istrage protiv fudbalskog menadžera Ranka Stojića, koji se zajedno sa Džajićem tereti da je od Dudićevog transfera protivpravno prisvojio pet miliona maraka, odlučiće krivično vanpretresno vijeće suda, pošto je istražni sudija izrazio neslaganje sa zahtjevom tužilaštva da se protiv njega sprovede istraga, precizirala je Ramićeva.

Džajić i Stojić saslušani su pred istražnim sudijom 18. februara, povodom zahtjeva Okružnog tužilaštva da se protiv njih proširi, odnosno sprovede istraga zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Džajić je tada negirao sumnje da je od transfera bivšeg igrača Zvezde Ivana Dudića u Benfiku protivpravno prisvojio pet miliona maraka.

Džajićev advokat Milan Vujin rekao je za MONDO da je njegov klijent rekao da nema saznanja da je postojao ugovor na 6,5 miliona maraka.

"Džajić je rekao da zna samo za dva miliona maraka, o čemu je upoznat i tadašnji Upravni odbor, kao i za dva miliona maraka koliko je dobio igrač. O kretanju novca ne zna ništa. Postoji neka dokumentacija koju je tužilac pribavio o kretanju novca, ali to tek treba da se proveri", dodao je Vujin.

Ovo je četvrto proširenje istrage protiv Džajića, koji je od februara prošle godine pod istragom zbog sumnje da je prisvojio novac od transfera pet bivših Zvezdinih fudbalera.

Okružno tužilaštvo saopstilo je ranije da je prilikom transfera Dudića u Benfiku ugovoreno obestećenje od sedam miliona njemačkih maraka.

Protiv Džajića, kao i bivših funkcionera Zvezde Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, u Okružnom sudu u Beogradu sredinom novembra prošle godine završena je istraga, zbog zloupotreba službenog položaja i prisvajanja novca od transfera četiri fudbalera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC