• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Dinamo bijesan, Mamić urla

U Dinamu grme na suđenje u derbiju i traže da ubuduće mečeve protiv Hajduka vode inostrani arbitri.

 HRVATSKA: Dinamo bijesan, Mamić urla Izvor: MONDO

Najvažnija fudbalska utakmica u Hrvatskoj, duel Hajduka i Dinama (2:0), izazvao je, kao i obično, mnogo polemike u tamošnjoj javnosti, a čelni čovjek zagrebačkog kluba Zdravko Mamić ponovo je imao svoj šou u kojem je oštro napao sudije i novinara Hrvatske televizije.

Dan poslije derbija u Splitu, Mamić je održao "nastavno-pokazni" čas u kojem je glavna tema bilo suđenje, koje, naravno, nije po volji gubitničkog tima.

"To je bila antipropaganda organizacije, antipropaganda fudbala i antipropaganda suđenja", rekao je Mamić na konferenciji za novinare, na kojoj je, zajedno sa bratom Zoranom, uz pomoć video-bima analizirao neke detalje sa utakmice, koji su, po Dinamo, sporni.

Mamić je rekao da je sudija Ivan Bebek "osakatio" Dinamo i saopštio da je zagrebački klub zatražio izuzeće tog arbitra "za sva vremena"! Takođe, Dinamo će tražiti da derbije ubuduće sude inostrane sudije, jer u hrvatske više nema povjerenja.

"To je videla cijela nacija. Sudija je tokom cijelog susreta perfidno i ciljano vodio utakmicu ka Hajdukovoj pobjedi. Bebek je uzeo sebi za pravo da preuredi cijelu utakmicu. Podelio je deset žutih, dva crvena kartona i izmislio je penal", grmio je "šerif od Maksimira".

Prvi čovjek Dinama smatra da je Hajduk već u prvom poluvremenu trebalo da ostane sa dva igrača manje na terenu zbog preoštrih startova, a u jednom trenutku Mamić se toliko zanio da je komentatora HRT-a, koji je prenosio utakmicu, "počastio" riječima: "Ma, Ivica Blažičko jebem ti mater, kako nije bio faul, pa to je bio čisti đon za zatvor!".

Hajdukov fudbaler slavio na terenu sa bakljom

U Hajduku, naravno, slave, ali je u veselju preterao 36-godišnji Đovani Roso, koji je na terenu mlatarao upaljenom navijačkom bakljom.

U Hrvatskoj sportskoj javnosti sada se vodi rasprava da li Roso treba da odgovara zbog tog postupka, koji smo imali prilike da gledamo i u Srbiji, kada je Partizan pobijedio Crvenu zvezdu na njenom stadionu. Tada je sa bakljom u ruci slavio Milan Smiljanić, sadašnji fudbaler Espanjola.

Hajdukom fudbaler se toliko zanio debijem i pobedom u derbiju da je čak izjavio da se "ni Liga šampiona ne može uporediti sa utakmicom Hajduk-Dinamo".

Hrvatski selekor Slaven Bilić uživo je gledao meč na Poljudu, a njegova ocjena kvaliteta prikazane igre je vrlo negativna.

"Ovo nije bila utakmica. Svaki put se nadamo i vjerujemo da ćemo gledati spektakl, vrhunske poteze i uživati u igri. Svaki put se razočaramo. Ja bih se kao Hajdukovac trebao radovati ovoj pobjedi, a nekako sam prazan, ne osećam neku pretjeranu radost. Igračima bih poručio da je ovo utakmica u kojoj treba da se dokazuju, a ne protiv Šibenika ili Zadra, uza sve poštovanje prema tim klubovima", izjavio je Bilić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC