• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Inter ruši šampiona?

Poslije mlake jeseni, koja nam je donijela pravu neizvjesnost u samo dve od osam grupa, počinje "nokaut" faza Lige šampiona.

 LŠ: Inter ruši šampiona? Izvor: MONDO

Dve utakmice, kod kuće i u gostima, bolji ide dalje. Da od početka bude zanimljivo, pobrinuo se žrijeb koji je "majstorski", gotovo bez greške, spojio velike sa velikima, osrednje sa osrednjima, autsajdere sa autsajderima.

Osim u dvomeču Liona i Barselone, teško je prepoznati favorita.

Po opštim mjerilima bi barem tri para osmine finala mogla da konkurišu za 27. maj i finalni okršaj na rimskom Olimpiku. Riječ je o duelima Real - Liverpul, Čelsi - Juventus i naravno Inter - Mančester junajted.

Sudar italijanskog i engleskog prvaka stiže prerano, s obzirom na to da je u konkurenciji ostalo 16 timova, ali u pravo vrijeme za Inter, ako se imaju u vidu njegova forma i personalni problemi Junajteda u odbrambenoj liniji.

Žoze Murinjo je pred ponovni susret sa starim rivalom Aleksom Fergusonom poručio igračima Intera da "ne znaju za strah".

"Ne plašite se ispadanja. Radije razmišljajte kako bismo za 15 dana mogli da proslavimo eliminaciju evropskog šampiona", rekao je Murinjo, koji je za tri sezone u Čelsiju izgubio samo jednu od deset utakmica sa Mančester junajtedom.

Ipak, neuspjeh koji je Ferguson najteže podnio dogodio se još 2004, kada je Murinjov Porto na Old Trafordu eliminisao "đavole" golom u sudijskoj nadoknadi vremena. Pokazalo se da je gol Koštinje bio početak Portovog puta ka tituli...

Mančester će na stadionu Đuzepe Meaca biti bez suspendovanog Vidića, povrijeđenih Brauna, Evansa, Nevila i Rafaela, što će neminovno odvesti Fergusona u taktičko "tumbanje".

"Imamo razloga za zabrinutost, ali prihvatili smo takvu situaciju i idemo na utakmicu sa igračima koji su spremni da igraju. Ako uspijemo da postignemo jedan gol, priča će biti završena", izjavio je Ferguson.

UTORAK

Atletiko Madrid - Porto
Lion - Barselona
Arsenal - Roma
Inter - Mančester junajted

SRIJEDA

Real Madrid - Liverpul
Čelsi - Juventus
Viljareal - Panatinaikos
Sporting - Bajern

Sve utakmice počinju u 20.45 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC