• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Inter i Mančester će morati iz početka

Derbi duel osmine finala Lige šampiona igraće se od nule za dve nedjelje... Inter - Man Utd 0:0. U utorak uveče slavio samo Arsenal.

 LŠ: Inter i Mančester će morati iz početka Izvor: MONDO

Inter je jedva preživio prvo poluvrijeme na svojoj Meaci protiv Mančester junajteda, potom u nastavku pritisnuo šampiona Evrope, ali golova nije bilo - 0:0.

Junajted je u svom 200. meču u Ligi i Kupu šampiona žestoko počeo, Kristijano Ronaldo je tri puta pokušao iz slobodnjaka, dva puta šutirao glavom iz neposredne blizine, ali je u tim trenucima golman Intera Žulio Sezar pokazao "nadljudske" reflekse.

Nije samo najbolji igrač planete za prethodnu godinu pucao ka golu tima Žozea Murinja, činili su to i ostali fudbaleri koje je Ser Aleks Ferguson poslao na teren, ali Inter nije primio gol u prvih 45 minuta. Kako, to samo neroazuri znaju...

Kada su se igrači vratili sa odmora, branio se Junajted, ali Inter inicijativu nije uspio da realizuje. Nije ni bio toliko opasan kao rival u prvom dijelu susreta. Najbolju šansu imao je u 47. minutu Adrijano, kojem je Zlatan Ibrahimović propustio jednu nisku loptu Estebana Kambijasa sa krila, ali je Brazilac šutirao tako da je prvo pogodio sebe lijevom u desnu nogu, a onda je odbitak preletio preko prečke.

U narednom napadu, Interisti su tražili penal, jer je Rio Ferdinand držao Adrijana taman toliko da ovaj ne stigne centaršut sa desne strane, a iskusni engleski reprezentativac pustio je rivalovo rame u pravom trenutku, da to ne vidi sudija Medina Kantaleho iz Španije.

Poslije sat vremena, tempo je malo pao. Murinjo je pokušao da digne tim sa uvođenjem dva napadača (Balotelija i Kruza) umjesto veziste i napadača (Muntarija i Adrijana), ali je Inter u formaciji 4-3-3 lakše mogao da bude pokojnik, nego pukovnik.

Opet je tim Nemanje Vidića, koji je zbog crvenog kartona u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Tokiju morao da gleda ovaj susret preko TV-a, bio opasniji. I opet je Žulio Sezar bio čovjek odluke.

Murinjo je u 12. meču protiv Fergusona ostao sa samo jednim porazom, ali ovaj remi svakako se više dopada "đavolima", pred revanš na njihovom Old Trafordu. U sezoni 1998/1999, ova dva tima srela su se u četvrtfinalu.

Tada je prvi meč odigran u Engleskoj i bilo je 2:0, a u revanšu povoljnih 1:1 za Mančester, poslije čega je taj tim preko Juventusa u polufinalu i Bajerna u nezaboravnom finalu (0:1 do 90. minuta, pa dva gola Solskjaera i Šeringema) osvojio drugu od tri titule prvaka Evrope.

Ukoliko trostruki uzastopni prvak Italije bude želio da ove sezone uradi nešto više u LŠ, biće im preko potreban gol na "Teatru snova", a do tada i podatak da Zlatan Ibrahimović u karijeri nikada nije postigao gol u evro-kupovima poslije katoličkog Božića, 25. decembra!?

ARSENAL - ROMA 1:0

Na ostalim terenima bilo je golova, ali je samo jedan tim pobijedio u prva četiri susreta osmine finala. To je bio Arsenal.

Tobdžije su na Emirejtsu golom Robina van Persija sa bijele tačke stekle minimalnu, a veliku prednost pred revanš u Rimu. Roma nije uspjela da postigne gol u gostima - 1:0, a ukoliko ga primi na svom stadionu, moraće da ga nadonkadi sa tri komada...

Prošle sezone, u istoj fazi takmičenja, Arsenal je izbacio tada aktuelnog prvaka Evrope Milan, a u novom susretu sa italijanskim timom ide im na ruku i tradicija koja kaže da su eliminisali pet od šest timova iz Serije A sa kojima su se susretali u Evropi.

Roma će poslije šestog uzastopnog poraza na Ostrvu, morati da bude mnogo bolja na Olimpiku, ukoliko želi finale Lige šampiona, koje je zakazano baš na njihovom stadionu.

Tim Lućana Spaletija može da bude presrećan sa 0:1, jer su Niklas Bendtner i Emanuel Ebue promašili kolosalne prilike u drugih 45 minuta.

ATLETIKO - PORTO 2:2

Atletiko Madrid je dva puta vodio na Kalderonu, ali je Lisandro Lopez sa dva gola obezbijedio remi Portu - 2:2.

To su Lisandru bili peti i šesti gol u LŠ ove sezone.

Crveno-bijeli su zabilježili prvi remi na svom terenu u Ligi šampiona, jer su meč dočekali sa 19 pobjeda i tri poraza. Mogli su i do 20. pobjede, a prije svega zahvaljujući lošim reakcijama golmana portugalskog šampiona i šampiona Evrope iz 2004. godine, Heltona.

Njemu je šut Dijega Forlana, poslije solo prodora u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena prošao kroz ruke. U ruke bi mogao da poljubi saigrača Lisandra zbog toga što nije odveo svoj tim u poraz.

LION - BARSELONA 1:1

Lion je "nestvarnim" golom Žuninja poslije slobodnog udarca, koji bi svim ostalim fudbalerima svijeta poslužio za izvođenje centaršuta, došao do vođstva protiv Barselone, ali Barselona ne bi bila to što jeste da nije izjednačila - 1:1.

Španci su do remija došli nakon što je centaršut iz kornera defanzivac Rafael Markez proslijedio na drugu stativu, a tamo je u mrežu sproveo Tjeri Anri, i to u padu glavom... Francuz je ponovo postigao gol protiv Liona. Činio je to i u Arsenalu i u Barsi prošle sezone u dve pobjede u grupnoj fazi.

Tim Pepea Gvardiole nikada nije bio bliži da izbaci jedan francuski tim u nok-aut sistemu sa dva meča. Barselona je u bogatoj istoriji bivala eliminisana od Meca, Nice i PSŽ-a, ali Katalonci u pet duela sa Lionom imaju tri pobjede i dva remija.

REZULTATI PRVIH MEČEVA OSMINE FINALA LŠ:

Inter Milan - Mančester junajted 0:0

Atletiko Madrid - Porto 2:2 (2:1)
/Maksi 3, Forlan 45+2 - Lisandro 22, 72/

Arsenal - Roma 1:0 (1:0)
/Van Persi penal 37/

Lion - Barselona 1:1 (1:0)
/Žuninjo 7 - Anri 67/

U sredu:

Viljareal - Panatinaikos

Real Madrid - Liverpul

Sporting - Bajern

Čelsi - Juventus

Revanši su za 14 dana.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC