• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi može da počne!

Sve je spremno za 135. okršaj "vječitih rivala", poručili su sa zajedničke konferencije za novinare treneri i kapiteni Partizana i Crvene zvezde.

 Derbi može da počne! Izvor: MONDO

Slaviša Jokanović i Nenad Đorđević sa jedne, a Čedomir Janevski i Nenad Milijaš sa druge strane, najavili su fer i sportsku borbu, ali su izbjegli verbalna "zalijetanja" i velika obećanja.

Crno-bijeli ulaze u meč kao lideri prvenstva, sa 37 bodova, dok su crveno-beli treći sa sedam bodova manje.

"Pokušaćemo da rad sa priprema pretočimo u odgovarajući rezultat, a nadam se i da ćemo prikazati igru na odgovarajućem nivou. Crvena zvezda je naš najveći rival, imamo slične ciljeve, tako da je jasno kakav zadatak nas očekuje", rekao je Jokanović u prostorijama Zajednice klubova Jelen Super lige.

"Iza nas je pet-šest nedjelja priprema. Radili smo dobro i svi igrači su spremni za utakmicu koja je izuzetno važna i za igrače i za navijače. Zvezdin cilj u proljećnom dijelu sezone je plasman u Evropu i osvajanje jednog od trofeja. Dakle, nemamo izbora, u derbiju moramo da idemo na pobjedu", istakao je Janevski.

Sudar "vječitih", kao i kompletno 18. prvenstveno kolo, pomjereni su sa 21. za 28. februar. Utakmica na stadionu Partizana zakazana je za 15.15 časova, a treneru crno-bijelih postavljeno je pitanje u kakvom je stanju teren poslije snježnih padavina.

"Nije u idealnom stanju, ali je bolji nego prije nedjelju dana. Uslovi će biti isti za sve, tako da teren neće moći da posluži kao izgovor za eventualni neuspjeh. Ali mislim da je podloga takva da može više da šteti ekipi koja napada", smatra Jokanović.

Zvezda je u zimskoj pauzi dovela nekoliko pojačanja iz inostranstva, pa je zanimljivo kakva je njihova svijest o značaju utakmice koja predstoji. Neki od njih (Isah, Parker, Džef Silva) će prvi put obući crveno-bijeli dres na meču za bodove...

"Većina tih momaka je prvi put u Evropi. Kako se bliži derbi, počeo sam da im objašnjavam koliko je ta utakmica specifična. Sve su to profesionalci, igrači velikog potencijala i sigurno će pružiti sve od sebe", odgovorio je Čedomir Janevski.

Kapitenima rezultat važniji od igre

Kapiten crno-bijelih Nenad Đorđević izrazio je želju da navijači dođu u što većem broju i da "imamo atmosferu koja inače krasi derbi", dok Nenad Milijaš "očekuje pun jug i sjever" i ne vjeruje da će stadion Partizana biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Obojica su odgovorila na pitanje da li bi pristali da njihov tim osvoji tri boda u "ružnoj" igri.

"Pristao bih na sve, samo da pobijedimo. Bilo je dosta derbija u kojima igra nije bila na visokom nivou. Ipak je to utakmica od najvećeg značaja i rezultat je iznad svega", kaže Đorđević.

"Volio bih da bude lepa utakmica, ali igra je nešto što se brzo zaboravlja. Bodovi se pišu, rezultat ostaje", dodao je Milijaš.

Reprezentativni "vezista" crveno-bijelih prethodnih dana je imao problema sa leđima, ali kaže da sada normalno trenira i da je spreman da odigra sa 100 odsto svojih mogućnosti.

"Nijedan igrač koji nije u stanju da pruži maksimum, ne bi trebalo da igra. U ekipi uvijek ima neko spreman, ko čeka svoju šansu".

I dok je sportski dio Partizana i Zvezde bio na Terazijama, klupski operativci su se našli u miru i tišini zemunskog keja.

U restoranu "Milagro", nekadašnjeg asa crno-bijelih Dragana Ćirića, za istim stolom su sjedili predsednik Zvezde Den Tana, generalni sekretar Saša Kozić i sportski direktor Ilija Ivić, dok su "interese" Partizana u prijateljskoj diskusiji zastupali potpredsjednik Gordan Petrić i sportski direktor Ivan Tomić.

Kada bi i navijači mogli tako...

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC