• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga Srbije sa 42 stranca

Pred nastavak proljećnog dijela šampionata klubovi u Srbiji su kupovali i prodavali i ukupno su za Superligu licencirali 322 igrača.

 Superliga Srbije sa 42 stranca Izvor: MONDO

Najviše igrača registrovala je Vojvodina, čak 31, dok je Banat prijavio samo 20 fudbalera.

Ove sezone u najelitnijem takmičenju Srbije igraće 42 stranca sa tri kontineta - iz Evrope 25, devetorica iz Južne Amerike i osmorica Afrikanaca.

"Politika" piše da će Južnu Ameriku predstavljati sve Brazilci (Žuka, Alveš, Vašington, Eliomar, Džeferson, Kleo, Leandro, Marsel i Fereira). Iz Afrike su stigli Kizito i Sepuja iz Ugande, Some iz Konga, Parker iz Južne Afrike, Isah iz Gane, Oumaru iz Kameruna, Dijara iz Senegala i Ađuru iz Nigerije.

Evropski kontinet "pokrivaju" Moreira iz Portugala, Subašić, sa pasošem Azerbejdžana i Hucišvili iz Gruzije, dok ostalih 22 igrača dolaze iz bivših jugoslovenskih republika.

U Srbiji će igrati 12 Crnogoraca - D. Božović, M. Božović, N. Vujović, B. Vujović, Stjepanović, Tumbasević, Lakić, Grahovac, Mugoša, Brnović, Banda i Mrvaljević, petorica Makedonaca - Tričkovski, Đurovski, Grozdanoski, Stančeski i Stojanoski, dvojica Slovenaca Marčeta i Šišić, kao i trojica fudbalera iz Bosne i Hercegovine (Vranješ, Jelić i Kosorić).

Crvena zvezda registrovala je najveći broj stranaca za polusezonu - čak 11, Partizan devet, a Vojvodina osam.

Za razliku od tri prvoplasirane ekipe na tabeli, koje su prijavile više od polovine stranih fudbalera koji igraju u Srbiji, Napredak i Jagodina nemaju nijednog stranca u svojim redovima.

Najstariji igrač u Superligi biće Boban Dmitrović iz ekipe Borca iz Čačka, bivši reprezentativac, koji je rođen 2. aprila 1972. godine, dok je najmlađi registrovani sin nekadašnjeg asa Jugoslavije Mitra Mrkele, Andreja, koji je rođen tačno 20 godina i sedam dana poslije Dmitrovića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC