• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moreira spriječio Zvezdino slavlje!

"Vječiti derbi" u 135. izdanju donio je podjelu bodova: Partizan - Crvena zvezda 1:1, pred 20.621 gledalaca.

 Moreira spriječio Zvezdino slavlje! Izvor: MONDO

Takav rezultat omogućio je crno-bijelima da zadrže sedam bodova prednosti u odnosu na najljućeg rivala, iako su ih sekunde dijelile od poraza.

Gosti su poveli preko Đorđa Tutorića u 36. minutu, a izjednačio je Almami Moreira u petom minutu sudijske nadoknade vremena!

Glavni sudija Dragomir Stanković i njegov pomoćnik nisu vidjeli da je poslije šuta Miloša Bogunovića u 83. minutu lopta prešla Zvezdinu gol-liniju.

"Sami smo sebe doveli u situaciju da jurimo rezultat do posljednjeg trenutka, jer smo igrali veoma slabo. Oni su bili superiorniji, naročito u prvom poluvremenu, što su iskoristili i stigli do vođstva. Ipak, na kraju sam zadovoljan, jer smo osvojili bod iako smo dali dva gola", rekao je trener Partizana Slaviša Jokanović.

On je napomenuo da sa svog mjesta nije mogao da vidi sporan pogodak Bogunovića, rekavši da se sudijske greške događaju u svakom sportu, pa i u fudbalu.

Zvezdin šef struke Čedomir Janevski žali što je njegov tim praktično u posljednjem trenutku izgubio dva boda.

"Velika je šteta što smo primili gol u 96. minutu, samo ne znam gdje je sudija našao toliku nadoknadu, budući da nije bilo mnogo prekida. Ali nema veze, odigrali smo dobro, moj tim je bio bolji i samo mi je žao zbog igrača i navijača što nismo uzeli sva tri boda", rekao je makedonski trener.

Derbi će ostati upamćen i po tome što je, računajući dvojicu Crnogoraca i jednog Slovenca, nastupilo čak 11 stranaca: šestorica u timu Partizana i petorica kod Zvezde.

Timovi su nastupili u sljedećim sastavima -

PARTIZAN: Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Žuka, Fejsa (od 46. minuta Tomić), Moreira, Ljajić (od 81. Vašington), Vujović (od 46. Bogunović), Dijara.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Tomović, Tutorić, Pejčinović, Isah, Milijaš (od 85. minuta Bogdanović), Lazetić (od 63. Parker), Koroman, Kleo, Oumaru (od 77. Šišić).

PRVO POLUVRIJEME

Zvezda je održala obećanje i od prvog zvižduka sudije Stankovića krenula svom snagom ka golu lidera, uostalom, nije ni imala drugog izbora.

Već u drugom minutu je Koroman prošao po lijevoj strani, ali je njegov šut iz teške pozicije izblokiran. Lopta je na oko 25 metara došla do Avala Isaha, koji je uputio snažan udarac po zemlji i umalo pogodio donji lijevi ugao već savladanog Božovića.

Iako je lopta bila više u nogama crveno-bijelih, naredne tri solidne prilike imao je Partizan. Dijara je u 12. minutu očajno šutirao sa desetak metara iskosa, a Ljajić u 28. minutu pokušao da postigne gol direktno iz kornera, ali je priseban bio Saša Stamenković.

Najbolju priliku crno-bijeli su imali u 31. minutu - centrirao je Obradović, a lopta se poslije intervencije Tomovića odbila od Tutorića, koji je ležao na zemlji, pravo na nogu Dijare. Senegalac je imao vremena da se namjesti i uputi precizniji šut, ali je tukao pravo u "blok" sastavljen od Tomovića i Stamenkovića.

Došao je red na goste. Prvo je Nikola Lazetić sa 25 metara uputio šut u same rašlje, a Božović paradom izbio loptu u korner. Samo dva minuta kasnije bilo je 0:1.

Fejsa i Stevanović su pored lijeve aut linije, desetak metara od korner zastavice, faulirali Koromana. Majstor za prekide, Nenad Milijaš, centrirao je tačno na peterac, gde je Tutorić izmakao pažnji Stevanovića i bez problema poslao loptu u mrežu!

Partizan je primoran da odlučnije krene u napad. U 45. minutu izvedena je tečna akcija, lopta je išla po zemlji, od noge do noge, Žuka je na 20 metara pronašao Dijaru, koji se vješto okrenuo i uputio snažan, ali ponovo neprecizan udarac...

DRUGO POLUVRIJEME

Slaviša Jokanović je u poluvremenu obavio dve izmene, umjesto Fejse i debitanta Vujovića uveo je ofanzivniju kombinaciju Tomić (takođe debitant) - Bogunović.

Crno-bijeli su odmah zaigrali daleko angažovanije nego u prvom dijelu, kada su pustili komšije da diktiraju tempo, čuvajući "vrapca u ruci" u vidu jednog boda. Šutevi Bogunovića u 49. (izblokiran) i Žuke u 55. minutu (preko gola) najavili su odličnu priliku Dijare u 63. minutu.

Lijepo je prihvatio dubinski pas Žuke i odlučio da sa 20 metara lobuje loše postavljenog Stamenkovića. Da je na mjestu Dijare bio neki igrač istančanijeg osjećaja za loptu, izjednačenje bi bilo neminovno, međutim, njegov šut završio je visoko iznad prečke.

Zvezda se u nastavku opredijelila za kontre i u nekoliko navrata zaprijetila preko agilnog Klea, "rezerviste" Parkera, Koromana i Milijaša. Međutim, ni za jednu od tih situacija ne može se reći da je bila prava prilika za dupliranje vođstva i konačnu odluku pobjednika.

Partizan se uspešno štitio od takvih napada, mada u pojedinim momentima panično i dezorganizovano. Bio je to rizik koji su crno-bijeli moraju da prihvate u potrazi za pogotkom. Prije izjednačenja u "sekund do 12", Partizan nije iskoristio tri kolosalne šanse.

Moreira je duboko sa svoje polovine povukao loptu u 70. minutu, uputio dijagonalu ka Dijari, koji je prošao Tutorića i revanširao se Moreiri idealnim pasom. Ovaj je natrčao iz drugog plana i neometan, sa samo šest metara, tukao pored desne stative!

Kapiten Nenad Đorđević u 78. minutu je plasirao slobodan udarac sa 30 metara i uzdrmao prečku, a pet minuta kasnije Bogunović je konačno krunisao inicijativu domaćina, ali se to nije odrazilo na rezultat i sliku na semaforu!

Bogunović je posle filigranske akcije visokog Vašingtona i Dijare šutirao sa desetak metara iskosa, lopta je prošla pored nemoćnog Stamenkovića i pogodila lijevu stativu. Nošena efeom, od nje se odbila između dvojice Zvezdinih defanzivaca i od noge Tomovića otišla u polje.

U prvom trenutku se nije vidjelo da li je lopta prešla gol-liniju, međutim, ponovljeni snimak pokazao je da se Tomovićeva noga u trenutku kontakta sa loptom nalazila nekoliko desetina centimetara - u golu.

Da je utakmica završena pobjedom Zvezde, sigurno bi bilo mnogo sporenja oko ove situacije, možda i zvanične žalbe Partizana. Ipak, Moreira se u posljednjim sekundima pobrinuo da konačan ishod bude pravedniji.

Očajnički pokušaj krenuo je od Božovića, koji je istrčao i na ivici šesnaesterca prekinuo akciju crveno-bijelih. Krenuo je naprijed, nasumice uputio "balon" na Zvezdinu polovinu, gdje je Dijara glavom spustio loptu do Moreire, a ovaj je mešavinom plasiranog i lob udarca poslao u sam gornji lijevi ugao - 1:1!

Kada je Stanković označio kraj, igrači Zvezde su ga opkolili žestoko protestujući što je, po njihovom mišljenju, previše produžio meč... ali sve se brzo smirilo i oba tima zaputila su se ka svlačionici. Uprkos remiju, nema sumnje ko je bio zadovoljniji.

REZULTATI 18. KOLA

Banat - Borac Čačak 0:0

OFK Beograd - Rad 0:1
(Vuković 45)

Napredak - Vojvodina 2:1
(Perović 65, Novković 70 - Stjepanović 68)

Jagodina - Čukarički 1:2
(Vušljanin 38 - Bojović 20, 75)

Partizan - Crvena zvezda 1:1
(Moreira 90+5 - Tutorić 36)

Hajduk - Javor (nedelja)

TABELA: Partizan 38, Vojvodina 34, Crvena zvezda 31, Javor (-1) 30, Borac 24, Hajduk (-1) 23, OFK Beograd 21, Rad 20, Jagodina 20, Čukarički 19, Banat 17, Napredak 16 bodova.

(MONDO, foto: MN Press, Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC